Bucharest Jazz Festival răsună în Piaţa George Enescu

Redacția | 18 Iun 2015

În prima săptămână din iulie, între 1 și 5, se lasă cu jazz legendar.

12 concerte, peste 50 de legende ale jazzului mondial, cei mai buni muzicieni ai jazzului românesc, expoziții, filme, lansări de disc și carte te așteaptă la festivalul produs de ARCUB și curatoriat de pianistul de jazz Lucian Ban. Lee Konitz, Roy Hargrove, Marcin Wasilewski Trio, Lizz Wright și Luiza Zan sunt o parte din artiștii care vor urca pe scena din Piața George Coșbuc.

Roy Hargrove, unul dintre cei mai populari trompetiști contemporani, vine în premieră în România, pe 4 iulie. La începutul anilor ’90, stilul și sound-ul lui, susținute de colaborări cu Herbie Hancock, Joe Henderson și Braford Marsalis, i-au adus două Grammy-uri. Comparat în repetate rânduri cu legendarul Lee Morgan, Hargrove și-a consolidat reputația cu o albume și proiecte de primă clasă.

În închiderea festivalului, Lee Konitz, un improvizator de geniu asociat cu nașterea „cool jazzului”, cântă pentru prima oară la București cu propriul quartet. Lee Konitz și-a câștigat rapid aprecierea odată cu apariția pe albumul lui Miles Davis Birth of the Cool în 1949. Anii ‘60 l-au surprins lucrând alături de Elvin Jones, Gerry Mulligan, Chet Baker sau Dave Bruebeck, urmând să rămână la fel de creativ și continuând să fie, în cuvintele The New York Times, un artist „capabil să șteargă contexte și idei preconcepute, să depășească așteptările”.

În timpul festivalului, Hanul Gabroveni va găzdui expoziția Now’s the Time! – Romanian Jazz Photographers (cu fotografii de Cornel Lazia, Mircea Albuţiu, Sánta István Csaba şi Elmar Lemes), colocvii, lansări de disc și carte și proiecția documentarului Ornette: Made in America.

Programul Bucharest Jazz Festival



 
Pin It email