Call for projects: What about poor Gregor Samsa?

Redacția | 05 Dec 2014

Galeria Anca Poterașu lansează un Apel de Proiecte pentru inaugurarea agendei expoziționale a anului 2015, cu tema - What about poor Gregor Samsa?

Cele două spații ale galeriei din strada Plantelor 56 propun un exercițiu de imaginație, care-și ia ca suport conceptual figura kafkiană a lui Gregor Samsa. Personajul Metamorfozei e de o actualitate surprinzătoare. La fel ca în cazul acestui (anti)erou al mitologiei moderne, experiențele lumii contemporane par deseori obiectul unui proces incontrolabil de mutații; un conglomerat de disparități prinse în ambiguitatea jocului dintre cauzalitate și absurd.

Cum rămâne cu bietul Gregor Samsa? Este el o victimă a fatalității sau un produs al propriei sale neputințe? 

Criterii de aplicare:

Proiectul invită studenți, proaspăt absolvenți ai Facultăților de Arte, precum și artiști emergenți cu vârsta de până la 32 de ani să propună lucrări în liniile conceptului curatorial. Sunt încurajate toate ramurile artelor/culturii vizuale, indiferent de mediu sau format.

Pentru înscriere: o scurtă biografie (CV), un portofoliu de imagini sau proiecte (cu text/detalii de maxim 10 MB) și o propunere de proiect (o scurtă descriere cu un statement/o argumentație de tip conceptual și imagini în limita a 10 MB) la adresa electronică ioana@ancapoterasu.com.

Termenul limită pentru transmiterea propunerilor este 3 ianuarie 2015. Procesul de selecție va avea loc între 4-17 ianuarie, iar rezultatele vor fi anunțate individual în data de 18 ianuarie și vor fi publicate pe site-ul și pagina de facebook a Galeriei Anca Poterașu.

Propunerile vor fi evaluate de către un juriu format din Anca Verona Mihuleț (curator), Anca Poterașu (galeristă) și Ioana Mandeal (curator). Expoziția este planificată pentru februarie 2015. 

Detalii
Pin It email