Camera 9 - competiţie de scenarii realizate de studenţi

Redacția | 06 Iul 2016

BRD oferă 18.000 de euro pentru realizarea a 9 scurtmetraje.

În perioada 6.07.2016 - 30.08.2016, în cadrul competiției Camera 9, studenții facultăților de film din România vor putea să își înscrie proiectele cinematografice, iar 9 dintre scenariile înscrise vor primi consultanță din partea unora dintre cei mai buni profesioniști din România și o finanțare de 2.000 de euro pentru a produce un film de scurtmetraj.

Competiția de scurtmetraje se adresează exclusiv studenților facultăților de film din România, inclusiv masteranzilor care au absolvit în 2016, indiferent de forma de învățământ (public sau privat).
 
La finalul perioadei de înscrieri, juriul format din Cristian Mungiu, Flavia Popa, Tudor Reu, Luiza Vasiliu va analiza scenariile înscrise și va alege 9 scenarii câștigătoare pentru a fi finanțate și produse sub îndrumarea mentorilor din cadrul proiectului. Câștigătorii vor avea parte de îndrumarea lui Tudor Reu în procesul de producție, Mircea Olteanu va oferi consultanță pentru etapa de editare, iar pentru sfaturi legate de scenariu, tinerii regizori îl vor avea alături chiar pe Cristian Mungiu.
      
Perioadă înscrieri: 6.07.2016 - 30.08.2016
Regulamentul de înscriere și formularul.

Dosarul de înscriere include: formular de înscriere, scenariu de film de ficțiune, rezumatul scenariului, concepția regizorală, numele persoanei/companiei desemnate ca producător, documente care să demonstreze calitatea de student sau de absolvent a realizatorului.

***
Camera 9 este organizată de Scena9 în parteneriat cu Les Films de Cannes à Bucarest și Cristian Mungiu, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale.
Pin It email