Caravana Metropolis: Filme în aer liber în 10 oraşe din ţară

Redacția | 29 Mai 2014

Cea de-a treia ediţie a Caravanei Metropolis – Cinema în aer liber revine în perioada iunie - septembrie în 10 oraşe din ţară, unde vor fi prezentate cele mai bune 15 filme europene și de autor.

Cinefilii vor avea parte de o selecţie de filme de succes, premiate la importante festivaluri internaţionale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film, printre care La Grande Bellezza (r. Paolo Sorrentino, distins cu Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, în competiţie la Cannes 2013), Her (r. Spike Jonze, cu Joaquin Phoenix și Scarlett Johansson, Oscarul pentru scenariu original și Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu în 2014), The Grand Budapest Hotel, (r. Wes Anderson, cu Ralph Fiennes, Mathieu Amalric, Edward Norton, distins cu Ursul de Argint la Berlin IFF 2014) şi BORGMAN, (r. Alex Van Warderdam, thriller, în competiţie la Festivalul de Film de la Cannes 2013). Vor fi prezente şi filme europene și producții independente care satisfac cele mai pretențioase gusturi, dar și pe cele ale necunoscătorilor.

Prima oprire a Caravanei este la Târgu Mureş (5-8 iunie, Teatrul de Vară). După Braşov (10-15 iunie, Piaţa Sfatului), Caravana va ajunge la Hunedoara (17-22 iunie) şi Iaşi (grădina Palas Mall, 24-29 iunie). Apoi vor urma oraşele Piatra Neamţ (1-6 iulie), Craiova, Sibiu, Timişoara, Constanţa.

În premieră naţională, vor fi proiectate animaţia franceză de lung-metraj TANTE HILDA!, o fabulă cu morală eco, desenată exclusiv de mână, care atacă industria OMG, distinsă cu Premiului Publicului la European Film Awards, aflată în competiţie în secțiunea Generation Kplus la Berlinale 2014, comedia franceză PUZZLE CHINEZESC/ CASSE-TETE CHINOIS (r. Cedric Klapisch, cu Romain Duris şi Audrey Tautou) ADÂNCUL/ THE DEEP (r. Baltasar Kormakur, nominalizat la European Film Awards în 2013, 11 premii la EDDA Awards Islanda, considerat cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor) şi COLIVIA AURITĂ/ LA CAGE DOREE (r. Ruben Alves, comedie, Premiul publicului la European Film Awards 2013).

În condițiile în care cinematografele în aer liber și grădinile de vară au dispărut după anul 1989, numărul cinematografelor a scăzut, iar în unele orașe nici nu există săli de cinema, Caravana Metropolis utilizează cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

Preţ bilete: 10 RON/adulţi, 5 RON/elevi, studenţi. Pentru rezervări bilete/abonamente online, programul din fiecare oraş şi lista completă de filme: caravana.metropolisfilm.ro
Pin It email