Câştigătorii Un Certain Regard vin la Les Films de Cannes à Bucarest

Redacția | 18 Sep 2015

5 filme unul și unul, premiate la secțiunea Un Certain Regard a festivalului de la Cannes, vor rula între 23 și 29 octombrie.

De 6 ani, Les Films de Cannes à Bucarest ne-a obișnuit cu o selecție mai mult decât generoasă din line-up-ul celui mai prestigios festival de film. Primul film confirmat pentru ediția de anul acesta este chiar câștigătorul Palm d'Or, Deephan al lui Jaques Audiard, iar acum veștile bune continuă cu încă 5 titluri, ce au fost proiectate în secțiunea Un Certain Regard:

The High Sun (r: Dalibor Matanić) - Câștigător al premiului juriului prezidat de Isabella Rosellini, The High Sun urmărește trei povești de dragoste interetnice din 3 decade diferite și jucate de aceiași actori. Filmul, a cărui imagine i-a lăsat pe critici cu gura căscată. este propunerea Croației pentru Oscar 2016 și va fi proiectat în prezența regizorului.

Masaan (r: Neeraj Ghaywan) vorbește despre sistemul de caste din India și felul în care noile generații încearcă să se desprindă de el și a câștigat Premiul Tânără Speranță, ex aequo cu Nahid (r: Ida Panahandeh).

Journey to the shore (r: Kiyoshi Kurosawa) - O profesoară de pian își petrece o a doua lună de miere cu fantoma soțului ce murise înecat cu puțin timp în urmă. Lumea celor morți se contopește cu a celor vii în Journey to the shore, care îi aduce cunoscutului regizor Kyoshi Kurosawa premiul de regie.

Rams (r: Grímur Hákonarson) este câștigătorul marelui premiu al secțiunii Un Certain Regard și propunerea Islandei la Oscar, iar cei mai norocoși dintre voi poate l-au văzut deja la TIFF. Un film emoționant, despre doi frați care nu-și mai vorbesc de multă vreme și care trebuie să se reunească pentru a salva turmele de oi care înseamnă totul pentru ei.

Nu vor lipsi nici atașantul Comoara (r: Corneliu Porumboiu), câștigătorul Un Certain Talent, despre doi bărbați care pleacă într-o aventură, nu tocmai lipsită de ridicol, de căutare a unei comori și Un etaj mai jos (r: Radu Muntean), un thriller hitchcock-ian combinat cu dramă socială. Atât Corneliu Porumboiu, cât și Radu Muntean vor fi prezenți la proiecții, pentru a răspunde la întrebări.

Les Films de Cannes à Bucharest va avea loc între 23 și 29 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și Cinema Pro.

Pin It email