Un romance cu vampiri retro cool la Les Films de Cannes

Redacția | 14 Oct 2013

„Vampirii n-au fost niciodată mai cool, mai cultivați și, sincer vorbind, mai umani ca în comedia romantică a lui Jim Jarmusch”, scria de curând Vanity Fair.

Highlight 1
Only Lovers Left Alive: Tom Hiddleston și Tilda Swinton au rolurile a doi vampiri sofisticați a căror istorie de amor durează de cel puțin câteva secole. Actualmente, el este un muzician underground profund deprimat din cauza drumului pe care a apucat-o omenirea, ea, o femeie puternică și enigmatică care locuiește în Tanger. Când se reîntâlnesc, idila lor e perturbată de sosirea surorii ei mai mici (Mia Wasikowska), o tânără pe cât de extravagantă, pe atât de incontrolabilă.

Alte povești nemuritoare din filme horror sau SF

Highlight 2
Doi dintre cei mai influenți critici de film ai momentului sunt invitații speciali ai festivalului: Scott Foundas, chief film critic la Variety, și Nick James, redactorul-șef al Sight & Sound. Cei doi critici se vor întâlni cu studenții școlilor de film și vor introduce și modera discuțiile pe marginea câtorva filme din program.

Highlight 3
Léa Seydoux ne-ncântă toamna asta și-n alt film, Grand Central, regizat de Rebecca Zlotowski. Ovaționat la premiera canneză, Grand Central - dramă socială și pasionant film de dragoste - s-a plasat printre favoriții secțiunii la premii. Acțiunea este plasată într-o centrală nucleară, unde un tânăr angajat se îndrăgostește de frumoasa soție a unui coleg.

Cei interesați își pot cumpăra în avans bilete, pentru fiecare dintre cele trei cinematografe: pe eventim pentru CinemaPRO, și eventbook pentru Cinema Elvira Popescu, iar pentru Cinema Studio, direct de la casieria cinematografului .

De vineri, 11 octombrie, au fost puse în vânzare bilete și la mult-așteptatul Only God Forgives, continuarea lui Drive, cu Ryan Gosling, All is Lost, cu Robert Redford, A Touch of Sin, de Jia Zhangke, premiat pentru scenariu la Cannes, controversatul L’Inconnu du lac - Premiul de regie Un Certain Regard pentru Alain Guiraudie - și Van Gogh, în regia lui Maurice Pialat.

Alte 5 Filme de la Cannes pe care o să le vedem
Pin It email