Chemarea la Alexandria

Redacția | 05 Apr 2012

Festivalul Ideo Ideis (aka cel mai bun motiv ca să mergi o săptămână la Alexandria) așteaptă înscrieri de la trupele de liceeni.

A șaptea ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis a dat start la înscrieri. Trupele de liceeni care vor să meargă la Alexandria în august pot trimite formularul și dosarul de înscriere până pe 10 iunie. Nouă dintre trupele înscrise vor fi selectate și vor putea să-și aducă spectacolele la festival, în fața unui juriu din care vor face parte și Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu și Marius Manole.

Festivalul, organizat de Asociația Culturală T.E.T.A., se va desfășura între 13 și 22 august în Alexandria, județul Teleorman. O trupă poate avea maximum 14 membri (13 elevi și un coordonator). Taxa de participare la festival e de 200 RON/ persoană, sumă care acoperă cazarea, masa pe durata festivalului (3 mese/zi, 10 nopţi cazare) și accesul la toate atelierele, seminariile, conferinţele și evenimentele speciale.

Regulamentul, formularul de înscriere și criteriile de departajare se găsesc pe site-ul Ideo Ideis.

Ideo Ideis este un festival de teatru dedicat procesului de educație alternativă pentru liceenii din România. Evenimentul include trei mari secţiuni: competiţia propriu-zisă, atelierele de dezvoltare personală și spectacolele de teatru profesionist. În agenda festivalului apar și Cinemateca Târzie, Seara Povestitorilor și Masterclass-urile Ideo Ideis.

Pin It email