Concurs: despre migraţie, cu premii de 10.000 EUR

Redacția | 09 Feb 2013

Comisia Europeană organizează un concurs multimedia cu tema „Migranții în Europa”.

Zice-se că:

„Este incontestabil faptul că migrația ajută la diversificarea societăților, le îmbogățește și le învigorează. Migranții aduc cu ei dinamism economic, spirit întreprinzător, idei noi și creează locuri de muncă. Contrar percepției greșite cu care ne-am obișnuit, migranții legali nu iau locurile de muncă ale localnicilor și nu determină o scădere a salariilor. În pofida unei rate generale ridicate a șomajului la nivelul UE, migranții ajută la remedierea deficitelor de forță de muncă și de competențe care apar din ce în ce mai frecvent în unele sectoare ale economiei.”

... iar concursul sună așa:

Concursul multimedia „Migranții în Europa” provoacă tinerii artiști și responsabilii de comunicare la o reflecție asupra contribuției migranților la societatea europeană de azi.

Concursul se adresează elevilor/studenților cu vârsta de peste 18, înscriși la școlile/facultățile de artă, grafică și comunicare din toate țările UE și din Croația. Fiecare școală poate prezenta mai multe lucrări dintr-una sau mai multe dintre cele 3 categorii: afiș, fotografie și videoclip.

Deadline: 30 aprilie, pentru completarea formularului de înregistrare, și 21 iunie, pentru trimiterea proiectelor. 

Lucrările vor fi evaluate la nivel național, iar cele mai bune vor fi transmise unui juriu european care va decide câștigătorii europeni. De asemenea, și publicul va avea ocazia să își exprime votul online pe site. Autorii celor 30 de lucrări finaliste vor călători la Bruxelles pentru ceremonia de decernare a premiilor. Școlile din care provin câștigătorii premiului I la cele trei categorii și ai premiului I decis de votul publicului vor fi recompensate cu câte 10 000 de euro fiecare.
Pin It email