Cultura romă la sărbătoare: Roma Pride 2014

Redacția | 09 Oct 2014

Pe 10 octombrie la Centrul Plaing (curtea Green Hours, Calea Victoriei), de la 16 la 18, cultura romă se sărbătorește cu pălării, stenciluri, împletituri, bibliotecă vie, muzică și câte altele.

Roma Pride 2014 e organizat de clubul anti-discriminare Youth Is Tolerance – Romania, care a pregătit tot felul de activități - nu fără număr, dar de sărbătoare:

Roma Living Library: O bibliotecă vie, cu romi diverși, de la persoane evacuate din Vulturilor 50, până la tineri activiști și profesioniști romi, prieteni ai clubului antidiscriminare.

Romani fashion cu mândrie: Ana îți face poză cu mesaj, dacă vrei să te echipezi cu pălărie, batic sau șorț tradițional, sau dacă stai la împletituri și codițe făcute de Ștefi și Diana. La schimb, lași un mesaj pe prietenie și mândrie, pentru romii din România și din restul lumii.

Live stenciling: Nestea are un stencil cu desen + textul „Negoiță, unde e casa Vulturilor?”, iar Linh unul cu Roma Pride. Ți le imprimă pe orice obiect textil cu care vii de-acasă.

• Muzici tematice și karaoke (adică Tanana cu DJ Ioana (Pelehatăi) si DJ Marina (Tupran)) și concurs de cunoștințe fără bullshit, dar cu premii, despre romi.

Youth Is Tolerance – Romania e un club care combate discriminarea prin acțiuni grassroots, înființat de organizațiile Romani Criss și Centrul pentru Acțiune și Responsabilitate în Educație.
Pin It email