Czech Film Hunting - cu Forman, Menzel, Herz, Svankmajer

Redacția | 29 Mai 2013

Filme cehe clasice proiectate în locuri inedite. 1-5 iunie

Centrul Ceh organizează în perioada 1-5 iunie 2013 un festival de film neconvențional - filmele părăsesc cinematograful și ies în oraş, într-o parcare, un spațiu industrial, curtea unui muzeu și un palat. De la filme clasice și cunoscute până la thrillere experimentale și comedii grotești, Czech Film Hunting aduce o mostră reprezentativă de cinema cehesc autentic.
 
Festivalul începe cu o proiecție în parcarea Ciclop, un loc ascuns de pe Bulevardul Magheru, cu Ferat Vampire, un altfel de film cu vampiri. Continuă a doua zi în grădina Muzeului Enescu cu filmul cu care Milos Forman s-a întors să filmeze la Praga – Amadeus. Luni ne mutăm în spaţiul industrial WASP, pentru scurtmetraje în sala albă și un lungmetraj în sala neagră, toate realizate de legenda suprarealismului ceh Jan Svankmajer, iar marți revenim în parcarea de pe Magheru cu o comedie neagră, o capodoperă a noului val cehoslovac – The Cremator.
 
Ultima zi a festivalului este dedicată regizorului Jiri Menzel - la Palatul Ştirbei sunt proiectate trei dintre filmele cineastului. Regizorul va fi prezent pentru a treia oară la Bucureşti, înainte de a fi distins cu Premiul pentru Întreaga Carieră la TIFF. Proiecția simultană a filmelor L-am servit pe regele Angliei, Vara capricioasă și Sfârșitul vremurilor vechi va fi urmată de o petrecere în onoarea regizorului.
 
„Bineînțeles, Menzel a fost dintotdeauna iubit de către publicul român, retrospectiva filmelor sale din 2011 bucurându-se de un mare succes. Sperăm că publicul va veni însă la toate zilele de festival, pentru că fiecare film proiectat este unic și în același timp reprezentativ pentru cinematografia cehă“ spune Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh. 
 
Program:
 
Sâmbătă, 1.06 / 21:00 / Ferat Vampire / @ Garajul Ciclop (B-dul Magheru, nr. 6-8)
Duminică, 02.06 / 21:00 / Amadeus / @ Grădina Muzeului George Enescu (Calea Victoriei, nr. 144)
Luni, 03.06 / 21:00 / Svankmajer Night / @ WASP (Ion Minulescu, nr. 67 - 93, Fabrica Flaros, corp B, etaj 2, zona Timpuri Noi)
Marţi, 04.06 / 21:00 / The Cremator / @ Garajul Ciclop (B-dul Magheru, nr.6-8)
Miercuri, 05.06 / 21:00 / Menzel Night / @ Palatul Ştirbei (Calea Victoriei, nr. 107)
 
Toate filmele sunt subtitrate în limba engleză.
Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Facebook Event

Un eveniment organizat de Centrul Ceh impreuna cu Staropramen. Parteneri: Muzeul George Enescu, WASP, Pegas. 
Pin It email