De ce să mergi la Arkadia Shortfest

Redacția | 14 Aug 2018

Pentru a 5-a ediție, festivalul de film Arkadia se mută pe plaja Corbu, între 15 și 18 august.

Timp de 4 ani, uzina Camexip din Băicoi, Prahova, își închidea activitățile pentru câteva zile, pentru a lăsa loc proiecțiilor de film, expozițiilor de film și petrecerilor festivalului de film Arkadia ShortFest. Anul acesta, festivalul se mută la mare, pe plaja Corbu și pe lângă secțiunile de până acum (scurtmetraj studențesc de ficțiune, scurtmetraj profesionist de ficțiune plus selecții din festivaluri internaționale partenere), va avea și o secțiune specială de animație, o retrospectivă a scurtmetrajelor premiate la edițiile precedente și Focus: Academy of Performing Arts Bratislava, care reunește cele mai bune scurtmetraje slovace ale momentului.

Selecția a fost realizată de Gabriela Suciu și Martin Gonda, iar pentru primul dată, trofeul Arkadia va fi oferit de un juriu, format din Ionuț Mareș, Georgiana Mușat și Bogdan Theodor Olteanu, al cărui film, Câteva conversații despre o fată foarte înaltă, va fi proiectat în cadrul serii de lungmetraj românesc. În deschidere vom vedea Loving Vincent, o animație nominalizată la Oscar care prezintă viața pictorului folosindu-se de picturile sale.

În cadrul Expo ShortFest, platforma de expoziție a festivalului, vom putea arunca un ochi la Fighting with Mozart!, o instalație interactivă a artistului Mihai Zgondoiu, selectată anul trecut la viennacontemporary. Deschiderea expoziției curatoriate de Dan Lazea va avea loc miercuri, 15 august, de la ora 20:00.

Ce înseamnă mutarea festivalului la Corbu? Proiecțiile vor avea loc lângă Unbar, care va oferi, pe lângă un spațiu neconvențional de cinema, va oferi și o zonă specială dedicată Expo ShortFest. În afara programului festivalului, aveți toate condițiile pentru sporturi nautice, pescuit și acces direct spre Delta Dunării. Informații despre transport și cazare găsiți pe site-ul festivalului. Anul acesta, spațiul festivalului va include și o zonă amenajată de camping care poate găzdui până la 100 de persoane. Abonamentul costă 50 de lei, iar un bilet pe o zi e 20 de lei. Le găsiți aici.

***

A 5-a ediție Arkadia Shortfest are loc pe plaja Corbu, între 15 și 18 august. Programul și mai multe detalii găsiți aici.

Pin It email