Design the illy can

Redacția | 29 Oct 2014

Inițiativa illycaffè - Design the illy can - va aduce pe rafturile din România o primă ediție limitată de cutii de cafea illy, îmbrăcate în viziunea și numele unui artist român talentat.

Inițiativa oferă șansa unui artist român contemporan să-și expună viziunea artistică pe 20.000 de cutii de cafea illy care vor fi distribuite în România. Artistul care va fi desemnat câștigător va merge și la Bienala de la Veneția din 2015, va face o vizită în fabrica illycaffè din Trieste și va avea un loc în expoziția cu cele mai bune lucrări înscrise în competiție.

„Ne dorim să nu influențăm artiștii prin limitări. Forma cutiei și suprafața sunt suficiente. Prin urmare, vrem să lăsăm imaginația să danseze, explorând în acest fel unicitatea fiecărui artist. În acest fel, am reușit să obținem toate aceste ediții limitate de-a lungul anilor, în colaborare cu artiști din toate colțurile lumii.” a spus Carlo Bach, Art Director illycaffè.

Creațiile de pe cutiile de cafea illy au purtat până acum semnătura unor artiști ca James Rosenquist, Michael Lin, Michelangelo Pistoletto, Tobias Rehberger, Kiki Smith, Liu Wei și Sebastião Salgado.

Tinerii își pot înscrie ideile în competiție prin trimiterea unui e-mail la adresa designtheillycan@probrands.ro, în intervalul 28 Octombrie – 20 Noiembrie 2014.

Juriu: Carlo Bach, (Art Director illycaffè), Dinu Dumbrăvician (Director al Departamentului de Design UNArte) și Mihnea Ghilduș (fondator Dizainăr.ro).

Mai multe detalii despre proiectul Design the illy can 

illycaffè colaborează de peste 20 de ani cu maeștri ai artei contemporane. În anul 1992 a fost prima ediție specială de cești illy Art Collection. Din 2006, illycaffè a trecut și la decorarea cutiilor de cafea, produse mai accesibile publicului larg.
Pin It email