Dezbatere Societal: CSR, mituri şi realităţi

Redacția | 18 Mar 2013

Asociația REPER21 vă dă întâlnire pe 19 martie, la 18 fix, la Dianei 4, la o nouă dezbatere din cadrul proiectului Societal.

Pe scurt, de la Cristiana Bobârnac, vice-președinte REPER21:

Despre ce se va discuta?

Despre aportul conceptului de Corporate Social Responsibility (CSR) la dezvoltarea unei economii mai durabile, respectuoasă față de oameni și mediu.

De ce? 

Potrivit conceptului de CSR, o firmă devine responsabilă atunci când integrează preocupările sociale și față de mediu în activitățile sale principale și în relațiile cu principalii actori din domeniul său de interes (sindicate, ONG-uri, colectivități locale, furnizori), în urma unor decizii luate în mod discreționar de către managementul și acționariatul firmei. 

În mediul de afaceri românesc, termenul de CSR este înțeles și utilizat superficial, iar de cele mai multe ori activitățile de responsabilitate socială se rezumă la filantropie (donații către biserici, case de copii) și PR (premieri ale corporațiilor la diferite Gale, campanii sociale și de mediu puternic mediatizate care transformă cauza într-o formă de publicitate pentru companie). 

La dezbatere vrem să aducem niște repere teoretice privind conceptul de CSR și exemple practice privind ce este și ce nu este acest concept.

Cu cine?

Camelia Crișan, lector univ. dr. la SNSPA și expert CSR. A făcut o lucrare de doctorat despre responsabilitatea socială a corporațiilor în România. Promovează activ acest concept în societatea civilă și în mediul business.

Bogdan Gioară, președintele REPER 21. A studiat Științe Politice la Geneva și a fondat o asociație care promovează principiile CSR-ului; REPER21 este un acronim pentru Rețeaua Europeană pentru Promovarea unei Economii Responsabile. În prezent, Bogdan coordonează proiectul amplu Societal, prin care a dezvoltat o rețea de peste 300 ONG-uri în toată țara, creează instrumente de responsabilitate socială (RS) și le aplică în proiectele ONG-iste.

Pentru o bună organizare a evenimentului, se recomandă un e-mail scurt de înscriere la adresa: cristiana.bobarnac[at]reper21[dot]org
Pin It email