Dracula Film: Horror and Fantasy Festival

Paul Petrache | 11 Sep 2014

Cea de-a 2a ediție a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc între 1 și 5 octombrie la Brașov, unde va aduce un potpourri de filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy, în premieră națională. Și desigur, concerte.

Festivalul începe cu Dracula Untold, debutul lui Gary Shore, care după cum dă de bănuit și titlul, revizitează legenda contelui doritor de sânge și de dragoste adevărată. În rolul titular, Luke Evans, frecventator de block-bustere (Fast & Furios 6Immortals, The Hobbit).

Dintre filmele anunțate până acum, în competiția internațională de lungmetraj avem Canal, un thriller meets poveste-cu-fantome despre un tată care investighează crimele petrecute cu o sută de ani în urmă la el în acasă și Norway, o ciudățenie grecească cu vampiri, plasată în 1984. Mai sunt și două competiții de scurtmetraje, una internațională și alta autohtonă.

Lungmetrajele vor fi jurizate de Julian Richards - președintele juriului și regizor-cult de horror, Tonni Benages i Gallard – artist grafic și director al festivalului Cryptshow din Barcelona și Aurelian Nica – Original Production Manager, HBO România. Proiecțiile vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu și Cinemateca Patria.

Concertele variază de la un electro mai blajin (Karpov Not Kasparov și DJ Mehmet Aslan & Andrew, la Laborazon Maker Space), la chestii mai rock (Luna Amară, Aria Urbană, Deliver The God, Indian Fall sau Code Red, în Club Rockstadt) și culminează cu turcii de la BaBa ZuLa, cărora se pare că le cam place în România.

Pagina de Facebook a festivalului
Pin It email