EUandME: Câştigă un grant pentru scurtmetrajul tău

Promo | 10 Oct 2018

Dacă ai până în 35 de ani, locuiești în UE și ai o idee de scurtmetraj, poți câștiga 7.500 de euro ca să-l faci.

De la educație de top la călătorii, de la acces la resurse la salvarea întregii lumi, a trăi în Uniunea Europeană înseamnă oportunități nelimitate de a face ce-ți dorești - oriunde ar duce acest lucru.

Ca parte a campaniei #EUandME, tinerii regizori din statele membre au șansa să scrie și să regizeze un scurtmetraj de maximum 5 minute, despre impactul pe care îl are Uniunea Europeană în viața de zi cu zi a oamenilor.

Călătorești mult, profitând de ușurința cu care te poți deplasa dintr-o țară în alta? Ești pasionat(ă) de mâncare și îți place să descoperi delicatese regionale, protejate de UE? Indiferent de modul în care Uniunea Europenă contribuie la creșterea calității vieții tale, concursul te provoacă să realizezi un scurtmetraj care să prezinte acest lucru.

Filmul trebuie să se axeze pe una dintre cele cinci teme ale campaniei #EUandME: Digital, Mobilitate, Abilități & Afaceri, Durabilitate sau Drepturi.

Fiecare dintre cei cinci câștigători va primi un grant de 7.500 EUR pentru a pregăti producția, pentru a filma și a edita propriul film, având termen limită 30.04.2019. Câștigătorii vor avea drept mentor un regizor european de film, membru al juriului, pe toată perioada de filmare și editare.

Pentru a intra în competiție, sunt necesare:

- două sinopsisuri ale filmului propus, a câte 500 de cuvinte fiecare, unul în engleză și unul în limba maternă;

- două clipuri video a câte 60 de secunde, filmate cu telefonul mobil, în care expui povestea din spatele filmului. Unul dintre clipuri va fi în engleză, unul în limba maternă;

- link la un scurtmetraj pe care l-ai realizat în ultimii 5 ani.

Poți afla mai multe despre regulamentul concursului și te poți înregistra accesând următorul link.

Termenul limită de aplicare: 31 octombrie 2018, ora 12:00 CET.

Pentru inspirație, iată cinci filme realizate de regizorii Matthias Hoene, Zaida Bergroth, Yorgos Zois, Tomasz Konecki și Dalibor Matanić pe aceleași tematici cu cele din concurs.
Pin It email