Filme pentru copii şi nu numai, la KINOdiseea

Redacția | 12 Noi 2014

A șasea ediție a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii şi Familie KINOdiseea aduce 12 filme, printre care și animații în competiția care va fi prezidată de un juriu de copii.

Deschiderea oficială se face cu Finn, un film care și-a început traseul festivalier la Toronto și a fost selectat la Berlin, despre un băiat de 9 ani pe care taică-su insistă să-l dea la fotbal, băiețelul nu prea vrea, iar după ce întâlnește cu un bătrân care cântă la vioară își dă seama că asta e de el. La proiecția de gală fi prezenți regizorul Franz Weisz și actorul Mels van der Hoevn. (vineri, 14 noiembrie, ora 19:00, la Cinema Studio, sâmbătă, 15 noiembrie, ora 11:00 și luni, 17 noiembrie, ora 12:00, la Cinema Eforie)
 
Loulou e un lup, iar Tom e un iepure, dar asta n-a fost vreodată o piedică în calea prieteniei lor, până când Loulou află că mama îi e încă în viață și pleacă să o caute împreună cu companionul erbivor. Ajunși în Țara Lupilor, ei nimeresc în mijlocul Festivalului Cărnii, un soi de reuniune a celor mai feroce prădătoare, al căror scop declarat e o vânătoare de proporții grandioase și implicit un festin, la care Tom riscă să devină felul principal. Loulou, l’incroyable secret este produs de Primea Linea Productions, una dintre cele mai cunoscute case de producție și graphic design din Franța și a câștigat premiul César pentru animație. (sâmbătă, 15 noiembrie, ora 19:00 și luni, 17 noiembrie, ora 10:00, la Cinema Eforie și duminică, 16 noiembrie, ora 11:00, la Cinema Studio)
 
Regizorul Ceh Jiří Mádl va veni la București pentru a-și prezenta filmul de debut To see the sea, filmat din perspectiva unui puști de 11 ani care primește de ziua lui o cameră video cu care încearcă să surprindă tot ce i se întâmplă. (duminică, 16 noiembrie, ora 19:00, la Cinema Eforie, luni, 17 noiembrie, ora 11:00 și miercuri, 19 noiembrie, ora 10:00, la Cinema Studio)

În afară de filmele din competiție, publicul de la 4 la 144 de ani (așa și-a denumit Veit Helmer, un alt regizor prezent la festival cu ultimul film targetul) va avea la dispoziție secțiunea Panorama și peste 300 de scurtmetraje Pe lângă proiecții, KINOdiseea organizează și ateliere pentru copii, ținute de profesioniști din industrie. Regie, actorie, storytelling, animație stop-motion sau efecte speciale sunt doar câteva dintre ele.

Intrarea la proiecțiile din timpul zilei este gratuită, iar pentru proiecțiile de la ora 19:00, biletele sunt 7 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți. Întreg programul festivalului aici.







 
Pin It email