Henkel Art.Award - ediţia 2012

Redacția | 23 Mar 2012

Câştigătorul va primi un premiu de 7.000 de euro, o expoziţie în ţara natală şi o prezentare individuală la MUMOK, în Viena.

Artiştii sunt invitaţi să îşi înscrie în concurs lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie. Premiul este acordat în colaborare cu asociaţia KulturKontakt Austria şi cu Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK).

Totodată, Henkel CEE acordă şi la această ediţie două premii adiţionale, fiecare în valoare de 2.000 Euro: Premiul pentru Tineri Artişti din Europa Centrală şi de Sud-Est, acordat în cadrul Programului Artists-in-Residence, sub forma unei burse de asociaţia culturală KulturKontakt Austria şi Premiul pentru Tineri Artişti Austrieci.


Printre câstigătorii premiului Henkel se numără și Dan Perjovschi (ediția 2002).

Premiul Henkel CEE pentru Artă în România – ediţia 2012

Artiştii români sunt aşteptaţi şi ei să înscrie lucrări în competiţie. În cazul în care există mai mult de cinci înscrieri în România, se va organiza o preselecţie locală în luna iunie. Juriul va alege 1 singur artist ale cărui lucrări vor intra în procesul de selecţie de la Viena. Câştigătorul local va primi şi un premiu în valoare de 1,000 Euro, din partea companiei Henkel România. În 2011, artista Cristina David, selecţionată de juriul din România a fost nominalizată printre cei cinci artişti care au ajuns în finală şi a participat la ceremonia de gală de la Viena.

Data limită pentru trimiterea lucrărilor este 25 mai (data poştei).
Pin It email