Ideo Ideis #7

Redacția | 12 Aug 2012

Copiii atomici, cum i-a numit Marcel Iureș, revin cu a șaptea ediție a Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis, la Alexandria.

Luni, 13 august, începe cea de-a șaptea ediție a Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis, într-un oraș de provincie care până acum câțiva ani nu mai avea teatru deloc, Alexandria. 8 zile de ateliere, master classuri, concerte și o competiție de teatru în care intră 9 trupe din licee din toată țara. Povestea a pornit din pasiunea a doi puștani de 15 ani, Andreea Borțun și Alexandru Ion, și-au pus în minte să facă un festival de teatru la ei în oraș. De atunci, festivalul a tot crescut, l-au avut invitat pe Jeremy Irons și au un program de festival în toată regula, pe care-l recomandăm cu drag. 

Ideo se pornește luni c-un concert The MOOod la ștrand. De marți 14 încep ostilitățile teatrale: atelierele de teatru tânăr, de coregrafie/dramaturgie, spectacolele invitate și serile povestitorilor (invitați: Șerban Țigănaș, Cristian Lascu, Alexandru Tomescu) și serile de scurtmetraje. În weekend se adaugă masterclassurile, la care participă Marcel Iureș, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu, Marius Manole, Andi Vasluianu, și moderate de Cătălin Ștefănescu, Cinemateca târzie cu Andrei Gorzo (duminică) și Tudor Giurgiu (luni) și cele 9 spectacole în competiție. Săptămâna de teatru intensiv se încheie marți 21 august cu gala de premiere și Dj Gojira. 

Cele 9 trupe în competiție: 

1. A.C.T., Bacău - Graffiti. Fotografii de familie, Alina Nelega
2. Atelierul de teatru, Botoșani - Deșteptarea primăverii, Frank Wedekind
3. Bon Ton, Iași - Copii la instanța Shakespeare, fragmente din William Shakespeare
4. Brainstorming, Bucuresti - 7 dintr-o lovitură, Lia Bugnar
5. Clasa de Actorie a Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”, Piatra Neamț - Duș nervos, Vladimir Helmis
6. Drama Club, Botoșani - Sssst!, adaptare după "Îmblânzirea scorpiei", William Shakespeare
7. Gong, Roman - Veșnicie provizorie, Valeriu Butulescu
8. Noi, Constanța - Visul unei nopți de vară, William Shakespeare
9. Zorba, București - Aleea Soarelui, Gabriel Pintilei

Dacă vreți la Ideo Ideis, nu ezitați, primesc și vizitatori. Deocamdată locurile alocate vizitatorilor au fost ocupate, dar au promis că le suplimentează. Și oricum, chiar dacă n-ați rezervat un loc de vizitator, Hotel Parc este cel mai apropiat de locațiile Ideo Ideis, iar masa la restaurantul Conciato este o tradiție a festivalului, accesibilă tuturor.
Pin It email