În culisele UNATC

Redacția | 03 Apr 2013

În perioada 4 - 7 aprilie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, găzduieşte cea de-a XVII-a ediţie a festivalului Uşi Deschise.

Evenimentul organizat de profesorii şi studenţii Facultăţii de Teatru şi adresat, în primul rând, celor care doresc să devină studenţi ai celei mai importante universităţi de artele spectacolului din România, dar şi tuturor iubitorilor de teatru.
 
Cei interesaţi pot participa la ateliere de actorie, exerciţii de regie, workshopuri de expresivitate corporală, demonstraţii de tehnică în mânuirea marionetei, expoziții de scenografie, cursuri deschise de teatrologie, management cultural, jurnalism teatral. Studenţii anului III şi Master, coordonaţi de profesori cunoscuţi în lumea spectacolului printre care Adrian Titieni, Gelu Colceag, Mihai Gruia Sandu sau Raluca Ianegic vor fi în fiecare seară pe scenă pentru a vă oferi un spectacol marca UNATC. Veţi putea descoperi producţii importante precum muzicalul ”Chicago” într-o excelentă versiune scenică, şi o varietate de spectacole ca: ”Priveşte înapoi cu mânie”, ”Zic-Zac”, ”O anecdotă provincială” sau ”Elixirul”.
 
Festivalul Uşi Deschise oferă vizitatorilor o privire de ansamblu asupra activităţii desfăşurate în UNATC. Fie că ascultă sau intervin în dialogul profesor-student la atelierele de actorie şi regie, vizitează expoziţiile de scenografie, fie că învaţă paşi de dans și execută mişcări de scrimă sau află secretul unei cariere în media, teatru, management cultural, jurnalism teatral, cei prezenţi vor fi pentru o zi studenţi în fascinanta lume a teatrului.
 
Uşile se vor deschide joi, ora 18.00, Sala Atelier, unde veţi fi întâmpinaţi de Rectorul Adrian Titieni și de organizatorii evenimentului, studenții teatrologi care vă vor iniția în secretele laboratorului UNATC. În aceeaşi seară, urmează o întâlnire cu masteranzii anului II care vor cânta și dansa pe ritmuri de jazz în spectacolul Chicago. Seara se va încheia cu un concert al trupei VUNK.
 
Toate se întâmplă între 4 - 7 aprilie la sediul UNATC ,,I.L. Caragiale” din strada Matei Voievod nr. 75 – 77.
Pin It email