Încep înscrierile pentru Let's Go Digital! 2015

Redacția | 28 Apr 2015

Cea de-a 13-a ediție a atelierului de film dedicat adolescenților organizat în cadrul TIFF (29 mai - 7 iunie, Cluj Napoca) își caută participanții.

LGD se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film, fotografie, editare video. Timp de 10 zile, cei 18 participanți aleși vor parcurge toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei au acces la aparatură profesională și sunt îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească, plus că pot lua parte la toate evenimentele festivalului.

Workshop-ul este structurat astfel:
- 15 participanți juniori - care lucrează în echipe de câte 3, la finalul workshopului rezultând 5 filme de scurt metraj, pornind de la o temă dată. Filmele celor 15 realizatori sunt proiectate în faţa publicului festivalului, care votează cel mai bun film. În urma voturilor este desemnat si premiat cel mai bun film Let's Go Digital!, care va fi proiectat în cadrul festivalului.
- 3 participanți seniori - cu rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un film de „making of” al atelierului.

Înscrierile se fac până pe 15 mai, completând formularul online, pentru care va trebui să livrați următoarele:
 
Junior Let's Go Digital!
- date personale
- fotografie tip portret
- CV
- o scrisoare de motivație (un text de maxim o pagină în care participanții trebuie să explice de ce sunt interesați să participe la Let's Go Digital)
- o povestire (un text de maxim 2 pagini pe o temă specificată în formularul de înscriere)
- un portofoliu realizat de participant până în prezent: o selecție de maxim 20 de fotografii și/sau un film.

Senior Let's Go Digital!
- date personale
- fotografie tip portret
- CV
- o scrisoare de motivație (un text de maxim o pagină în care participanții trebuie să explice de ce sunt interesați să participe la Let's Go Digital!)
- un film realizat de participant

Nu există taxă de participare pentru proiect, iar cei selecționați vor primi training, cazare, masă și acreditare la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

***

Ediţia a 13-a a Let's Go Digital! este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Asociația Culturală Control N, și va avea loc la Cluj-Napoca, între 29 mai și 7 iunie 2014.

***

10 motive să mergi la Let's Go Digital
Pin It email