10 motive să mergi la Let’s Go Digital

Ioana Bugarin | 03 Mai 2013

Ioana Bugarin, despre întâlnirea cu proiectul găzduit de TIFF.

Am aflat de atelier când mai erau doar 5 zile până la închiderea înscrierilor. Norocul meu a fost că aveam poze adunate în calculator de mai bine de un an și a fost nevoie doar să le trimit. Am completat chestionarul doar în ultima zi. Au urmat 5 zile de agonie. Telefonul era mereu dat tare, în caz că sună. Noaptea, în timpul orelor, chiar și la teatru. Nu puteam să scap de frica stupidă că dacă nu răspund atunci când sună, gata.
 
Îmi pusesem un deadline- dacă la o săptămână după aplicare, nu mă sună, înseamnă că e un „nu” implicit. Și n-au sunat. Era marți, aveam chimie și trebuia să mă concentrez la cum reacționează acidul azotic cu benzina. Și iaca, telefonul vibrează. Doamna profesoară, doamna profesoară, vă rog lăsați-mă să răspund la telefon e foarte, foarte important. Văăăă roooog!. Aveam emoții de zici că sigur mă sunau de la Cluj. Bună, Ioana? Îhââm. Geo, coordonatorul LGD. Te-am sunat să te anunț să-ți faci bagajele că vii la Cluj.
 
A fost una dintre cele mai faine săptămâni din viața mea. Mai jos zece motive pentru a merge la Let’s go digital, sau cum l-am numit noi mai pe sfârșit: Let’s get drunk.
 
1. Am cunoscut o gramadă de oameni minunați, începând cu trainerii noștri și terminând cu diferite entități prezente pe la petreceri.
2. Am cunoscut-o pe Ivana Mladenovic, care e demențială.
3. Am văzut pentru prima dată 2001: A space Odyssey.
4. Cele mai faine petreceri ever sunt la TIFF. Munceam toată ziua, de la 9 la 7-8. Mâncam, făceam un duș și în oraș cu noi. Notă pentru părinții îngrijorați: nu singuri, cu coordonatoarea și traineri, deci este un loc safe.
5. A fost prima dată când m-am simțit indubitabil ca un căcat. O experiență inspirantă privind retroactiv, atunci în schimb, drama vieții noastre. Mai avem o zi, trebuia să terminăm filmulețul și noi ne certam ca chioarele. S-a lăsat cu plânsete, melodrame și e vina ta, ba nu e a ta, ba nu, e a mea.
6. Am conștientizat pentru prima dată importanța unui concept, a regizorului și mai presus de toate, importanța scenografului. Decorul ne-a chinuit cel mai mult.
7. Înveți punerea în practică a teoriei pe care o citești despre cum să faci un film. Și am învățat să montez, lucru de care nu mă credeam capabilă. (Bonus - este mai distractiv decât crezi.)
8. Datorită lgd-ului știu să cânt toate hit-urile anilor 90’ și am făcut niște duete magistrale cu Gabriel Basalici și Andrei Rus (traineri), pe Bună seara, iubito.
9. Am văzut cum e să plângi de dor amarnic în tren, vreo 6 ore, pe drum de la Cluj la Timișoara.
10. Am descoperit că intrarea prin efracție în trenurile părăsite ale CFR-ului este chiar ușoară - acolo am realizat unul dintre filmulețele exerciții.

***
Înscrierile pentru Let’s Go Digital continuă până pe 17 mai.
Pin It email