Începe Undercloud - Festivalul Internaţional de Teatru Independent

Redacția | 20 Aug 2015

33 de spectacole și evenimente la ediția a 8a a festivalului Undercloud.

Între 22 și 31 august, la Muzeul Țăranului Român are loc festivalul internațional de teatru independent Undercloud, care anul acesta a ajuns la ediția a 8a. Spectacolele selecționate de regizoarea Chris Simion și teatrologii Irina Ionescu și Marius Zarafescu sunt organizate în 3 secțiuni:

- Secțiunea Concurs, care cuprinde 12 spectacole inovatoare realizate de tineri creatori.

- Secțiunea Invitați din România - spectacole ale unor actori consacrați precum Oana Pellea, Marian Râlea, Florin Piersic jr., Marius Manole, Vlad Zamfirescu și alții.

- Secțiunea Invitați din străinătate, care anul acesta propune un focus Republica Moldova, de unde vin 3 spectacole ale Laboratorului teatral Foosbook din Chișinău: Sex & Perestroika, Bash și Nekrotitanium, scris de Mitoș Micleușanu. De asemenea, în festival vor mai fi prezente spectacolele Căderea de Albert Camus, din Israel, Occident Express de Matei Vișniec, din Italia și Asher Afar, o coproducție Fringe, de la Festivalul de Teatru de la Edinburgh.

Juriul festivalului este format din regizorul Sanda Manu, dramaturgul Matei Vișniec, teatrologul Irina Ionescu, actorul George Ivașcu și teatrologul Octavian Saiu.

Criticul de teatru George Banu își va lansa la Undercloud volumele Parisul personalCasa cu daruri și Japonia, imperiul teatrului, iar profesoara Sanda Manu propune un atelier-dialog pentru tinerii artiști. Începând cu această ediție, Undercloud a inițiat Premiul Teatru - Liber Under Any Cloud pentru un teatru de stat care sprijină teatrul independent. Distincția va fi acordată Teatrului Bulandra pentru spectacolul Arta de Yasmina Reza.

Președinta festivalului, Chris Simion, împreună cu echipa sa vor deschide festivalul sâmbătă, 22 august, de la ora 19, la Muzeul Țăranului Român, ocazie cu care se va juca și spectacolul N(aum), în regia Marianei Cămărășan, cu Oana Pellea și Cristina Casian. Pentru detalii referitoare la program, consultați site-ul festivalului.
Pin It email