Indicele de Indignare recrutează

11 Sep 2013

Cum va arăta România peste 2 ani?

Pentru că, de multe ori, acţiunile puterii pun viitorul societăţii în pericol.

Pentru că viitorul va fi mai pervers decât imaginaţia noastră.

Pentru că viitorul de care ne e teamă poate fi anulat.

Pentru că viitorul este acum.

Indicele de Indignare recrutează participanţi la un happening care va avea loc pe 22 septembrie. După o serie de antrenamente, participanţii vor experimenta activ România din 2015, o distopie într-un context real în care vor alege de ce parte a baricadei vor să fie. Imagini, scene, senzaţii dintr-un viitor sumbru – fictiv, dar probabil – se vor desfăşura la 40 de kilometri de Bucureşti.

Evenimentele vor utiliza şi se vor dezvolta pe baza resurselor performance-ului, cinematografiei şi ştiinţelor comportamentale. Înscrierile au ca dată limită 18 septembrie. Numărul maxim de participanţi: 50.

Indicele de Indignare este produs de Ofensiva Generozităţii şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), fiind rezultatul unui proces de documentare şi cercetare desfăşurat pe parcursul acestui an de o echipă de sociologi, artişti vizuali, activişti, actori şi regizori. Happeningul e urmarea a două săptămâni de laboratoare care s-au desfăşurat în vară şi care au avut ca scop explorarea proceselor psiho-sociale responsabile de apariţia şi evoluţia coeziunii în grupuri.
Pin It email