Last call: miniMIDPOINT

Redacția | 16 Noi 2012

miniMIDPOINT primește propuneri de scenarii de scurtmetraj până pe 20 noiembrie 2012.

miniMIDPOINT este primul program intensiv de script development pentru scurt-metraj, organizat în perioada 3-5 decembrie, în cadrul CineMAiubit ISFF, în parteneriat cu MIDPOINT Central European Script Center.

Condiţii de eligibilitate :

Pot aplica echipe de scenarist+ regizor + (opţional) producător care au un proiect comun în dezvoltare

Target prinicipal: miniMIDPOINT se adresează în primul rând studenţilor Facultăţilor de Film, pentru a-şi dezvolta proiectele de film într-un mod avizat, şi pentru a-i iniţia într-un mediu cinematografic profesionist în care vor activa după absolvire.

Target secundar: absolvenţilor Facultăţilor de Film care au proiecte de scurtmetraj în dezvoltare şi care necesită consultaţă scenaristică

Aplicaţia completă, tradusă în limba engleză, trebuie trimisă la minimidpoint@gmail.com până pe 20 noiembrie 2012 şi constă în :
- Sinopsis al proiectului de scurtmetraj 
- Scenariu al proiectului de scurtmetraj (redactat în Final Draft) / Treatment de 5 pagini
- Scurtă biografie a fiecărui membru al echipei / CV
- Scurtă scrisoare motivaţională a scenaristului
- Opţional: moodboarduri, anexe vizuale, teasere

Cele 4 scurte selectate vor fi îndrumate de Csaba Bollók, cunoscut regizor şi scenarist, originar din Ungaria, al cărui ultim film, Iska’s Journey a fost prezentat în premieră la Berlinale.

În funcţie de progresele făcute, cele 4 proiecte vor putea fi dezvoltate în cadrul MIDPOINT Central European Script Center, care se va desfăşura în Cehia şi Slovacia, în anul 2013.

Un mini-premiu de 100 de euro va fi oferit scenariului cu cel mai mare film-appeal/care va fi suficient de avansat pentru a putea intra în filmare.
Pin It email