Mahala Rai Banda (balkan beats) la Club Eden

Redacția | 10 Dec 2013

Doctor în mahala: 14 decembrie | 22:00 | Club Eden | intrare liberă.

Mahala Rai Banda este produsul vestitelor sate de lăutari Clejani și Zece Prăjini. Muzica lor împletește ritmuri culese din folclorul romani, traduse într-o versiune cu sound proaspăt și contemporan. Relativ puțin cunoscută în România, Mahala Rai Banda are sute de concerte și zeci de turnee internaționale la activ.

Piesele Mahala Rai Banda au apărut pe compilații internaționale precum Buddha Bar (France), Bucovina Club (Germany), Balkan Bangers and Gypsy Beats (UK), Balearic Bisquits (Denmark), Balkanology (South Africa), Rough Guide to Eastern Europe (UK), Rromanu Suno (Serbia) , Balkan Beats (Germany) Barrio Latino (France), Bar Gypsy (USA) și în soundtrackul filmului Borat.

Piesele lor au fost remixate de Nouvelle Vague, Balkan Beat Box și Shantel, iar de turneele internaționale se ocupă berlinezii de la Asphalt Tango Records care-i au în grijă și pe The Bălănescu Quartet, Fanfara Ciocârlia și Zdob și Zdub.

Mahala Rai Banda este însuflețită de:

Aurel Ioniță – Vioară
Florin Ioniță – Acordeon
Enache Viorel – Saxofon
Florin Mihalache – Saxofon
Viorel Oprică – Trompetă
Aurel Bosnea – Bariton
Marian Zahanagiu – Trombon
Albert Gheorghe – Tobe
Daniel Mărgean – Percuție
Marian Tudor – Bas
Cătălin Gheorghe – Chitară
Nicușor Manole – Voce

RekAbu und Silly Conductor
Virusând cluburi mici și festivaluri chiar mai mici cu seturile lor accidentate de steampunk transnațional, Sillyconductor și Rekabu vin dintr-o zonă în care Ștefan cel Mare a făcut ceva prăpăd. Incapabili să își găsească job-uri de adulți serioși, își pierd mare parte din vreme învârtindu-se în jurul unui mixer atît de abuzat încît seturile lor încep să trosnească a pistoane de locomotive cu abur care-și trag sufletul prin gări provinciale, a obscurități demult apuse(ne) și a ritmuri neaoșe nu tocmai creștin-ortodoxe. Pentru seara de 14 decembrie, RekAbu und Silly Conductor pregătesc o tartă specială, în aluatul căreia vor presăra condimente iuți, mahalagești.
Pin It email