Michele Bressan - Waiting for the drama

Redacția | 30 Mar 2012

Cinematografele sunt făcute să nu fie văzute, sunt spații de tranziție între proiecții.

De Michele Bressan ne place de mult timp, cam de la prima lui expoziție de acum 4 ani. Cea mai recentă expoziție, Waiting for the drama, care se deschide astăzi la Galeria H’art este despre estetica celor 29 de săli de cinema rămase funcționale în România.

"Imaginile sunt un studiu de formă, în care ritmul sau chiar simpla repetare pot face lucrurile să pară mai mult decât sunt. Pot să atragă sau să distragă atenția prin diferențe convenabile între coordonate. Structura sălilor, odată luminată, apare mai contemplativă decât i-o permite funcționalitatea." (Michele Bressan)

“Fotografia se naște dintr-o experienţă a umbrei. E nevoie de întuneric și o fantă de lumină. Imaginea propulsată invers printr-o mică spărtură în întuneric este debutul fotografiei şi în acelaşi timp o metaforă a vieţii. Aşa se naşte reprezentarea care este tot una cu moartea. Captura pe un suport a imaginii este o mumificare a vieţii şi singura dovadă a existenţei ei. Tot astfel, în noua expoziţie “Waiting for the drama”, Michele ne plasează în situaţia de a aştepta o revelaţie care nu e aşteptată de nimeni. (…)” (Dan Popescu)

Waiting for the drama
Vernisaj – Vineri 30 martie 2012 | 19h00
Galeria H’art din strada C.A. Rosetti, nr. 25, et. 5 (colţ cu str. Dionisie Lupu)
Pin It email