Open call pentru Academia de Film, Cross-Media şi Dezvoltare Socio-Vizuală FILMEDIADOX

Redacția | 01 Noi 2014

FILMEDIADOX – Academia de Film, Cross-Media și Dezvoltare Socio-Vizuală organizează o serie de cursuri în domeniul filmului documentar și multi-media de non-ficțiune.

Cineaști, antropologi, jurnaliști, artiști vizuali și pasionați de film documentar, inspirați de problemele cotidiene ale societății, pot trimite aplicațiile de înscriere până pe 5 noiembrie la contact@filmediadox.com.

FILMEDIADOX aduce împreună resursele științelor sociale, artelor vizuale și cinematografiei. Ca platformă independentă, FILMEDIADOX oferă o abordare complementară cursurilor din universitățile clasice. Cele 2 semestre ale cursurilor sunt organizate modular. Primul modul intensiv va dura 4 săptămâni (16 cursuri) și va avea loc între 17 noiembrie și 12 decembrie. În fiecare săptămână 3 cursuri teoretice de seară vor fi însoțite în weekend de un curs practic, desfășurat în manieră tailor-made/ project-oriented. Obiectivul principal al academiei constă în dezvoltarea și educarea modurilor în care științele sociale, noile media, socio-vizualitatea și filmul pot aduce contributii pozitive la o mai bună ințelegere și soluționare a problemelor societății.

FILMEDIADOX a fost inițiată de profesionști deschiși educației și producției mai puțin convenționale, printre care regizorul de film documentar Ionuț Pițurescu (dr. in Sociologie si Antropologie Vizuală, regizor al filmului Căutare- Romania, 30 min, premiul secțiunii Quinzaine des Realisateurs la Festivalul de Film de la Cannes) și profesorul Vintilă Mihăilescu (şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice SNSPA, autor al Socio hai-hui și Antropologie. Cinci introduceri).

Anul Academic 2014-2015 va include master-class-uri susținute de tutori cunoscuți din România și străinătate, printre care Thomas Ciulei, Alexandru Solomon, Corneliu Porumboiu, Ger Duijzings, Peter Crawford și alții.

Mai multe informații
Pin It email