Otaku Festival (3-4 mai)

Redacția | 01 Mai 2014

Otaku Festival este un eveniment independent inițiat în 2006 de fani pentru fani.

Ediția Otaku Festival 2014 are ca temă centrală cosplay-ul. În ton cu exigențele tot mai ridicate cu care cochetează acest domeniu, invitații de anul acesta sunt pe măsură, nu doar din Europa, ci și din Asia, inima culturii otaku, cum ar fi REIKA și KANAME☆ din Japonia, MiYo din Coreea, LINA LAU din Hong Kong și PEGGY din Singapore, pe care îi puteți cunoaște la meet and greet. Programul mai cuprinde o serie de prezentări și discuții despre Sailor Moon, LEGO, cum să creezi propriul tău joc, anime-uri și lumea vampirilor și alte elemente de pop culture.

La prezentări se adaugă o serie de ateliere practice: 
- atelier de kimono și yukata
- atelier de desenat crochiuri - cu Akira, ilustratorul revistei Cosplay Gen
- workshop de cosplay cu Pugoffka din Ucraina: pregătire pentru photoshoot
- Asia Fest: atelier de desene manga pe tricouri și accesorii handmade Hello Kitty 
- workshop de animație 
- atelier de avioane din balsa
- Zombie make-up 
- LEGO 
- PLAMO (machete de avioane)
- Workshop de stilizat peruci, cu REIKA

Festivalul se desfășoară la Universitatea Română-Americană, Bd. Expoziției nr.1B. În avans, abonamentul pentru 2 zile e 30 lei, iar biletul de o zi 20 lei. La intrare, biletele sunt la prețul de 25 lei/zi și 50 lei pentru ambele zile.

Festivalul este proiectat ca o platformă independentă care să-i aducă împreuna pe iubitorii și specialiștii culturii japoneze, dar și un mediu de educație non-formală, cu ateliere, prezentări și activități conexe. Festivalul atrage în fiecare an mii de iubitori de cultura japoneza, dar și specialiști din diverse domenii: regizori, animatori, scriitori, ilustratori, muzicieni, fotografi, programatori de jocuri video, actori, croitori, make-up artists, colecțioonari, sportivi. 

Programul Festivalului.
Pin It email