2 ani de SUB25 în 20 de articole

Redacția | 16 Mar 2014

Pe 16 martie 2012, revista SUB25 se lansa online. Doi ani și un număr pe print mai târziu, facem o recapitulare a celor mai citite 20 de articole, de (re)citit acum.

1. Top 25 cărţi de citit până-n 25 de ani
Cititorii noștri au decretat că nu ești om la 25 de ani dacă nu ai citit măcar De veghe în lanul de secară1984Portretul lui Dorian Gray, Micul Prinț și Crimă și pedeapsă

Trivia: Printre titlurile care s-au regăsit în topul 25 al cititorilor clasicii conduc detașat, poezia e reprezentată doar de Baudelaire, iar în categoria pornografie îi regăsim doar pe Henry Miller și Anaïs Nin, iar ca bonus Decameronul
Vezi topul 25

2. Un obicei prost de la un fost
De Ziua Îndrăgostiților 2013, am adunat 25 de ticuri verbale, obsesiv-compulsive și/sau de prost gust moștenite de la foști iubiți, de la McDonalds la fumat, băut, lene și dubstep.

Trivia: Nu s-au înregistrat obiceiuri proaste de la foste iubite.  
Bonus: Poți s-arunci un ochi și pe lista noastră de frici inventate
Lista de deprinderi dăunătoare pe fond amoros

3. Chiloţii Hippolytei
O franțuzoaică, un proiect foto, mulți chiloți. Pentru că, zice fotografa, esența femeii stă-n chiloții pe care-i poartă, în gestul prin care îi arată și-n alegerea locului în care o face. 
Ce-i cu proiectul cu chiloții

4. Călătoria Mirunei Potop pe continentul Anglia
A fost odată ca niciodată  Nils Holgersson. Și apoi a fost Miruna Potop. Eseul personal al Mirunei inaugurează o serie de povestiri adevărate despre cum e „viața în străinătate”, cu bune și cu rele. 
Trivia: Dacă n-o arzi cu cbb, n-ai ce căuta în UK. 
Anarchy in the UK

5. 7 fotografi SUB25
Constantin Nimigean lucra într-o firmă de software, dar asta nu-l făcea suficient de fericit. Așa c-a făcut doi pui, care au făcut mai mulți oameni fericiți: site-ul de fotografie-n povești Oitzarisme, și ulterior, revista de fotografie Love Issue. Nouă ne-a dat 7 recomandări de tinere speranțe locale. De două ori, și-o așteptăm și pe a treia. 
Trivia: Dintre fotografii nominalizați, Claudiu Popescu este membru permanent al echipei SUB25. 

6. Aida
Dac-ar trebui să-i punem un hashtag, acela ar fi #obsesie. Am urmărit-o pe Aida de când a pierdut la Next Top Model în 2011, apoi am mers după ea în Thailanda, și când a ajuns model la Paris și la Londra a aterizat și pe coperta Caietelor SUB25 #1, c-un autoportret. 

7. 25 de personaje literare pe care le iubim
25 de oameni, iubirile lor (literare) imposibile și ce spun ele despre ei. Între timp, am mai iubit: psihopați din filme, rockstaruri și baruri
25 de personaje literare iubite

8. Despre bărboși, cu dragoste
Prin toamna lui 2012, bărboșii au început să fie foarte in. 4 fane au creat o Societate anonimă pe Facebook, iar noi le-am interogat despre potențialul erotic al bărbii.
Cut-to
: Primăvara lui 2014, dacă știți hipsteri fără barbă, să ni-i arătați și nouă. 

9. Damaged, de Andreea Anghel 
Cine a prins frenezia behance la începuturile ei, probabil a văzut de pe atunci niște autoportrete de-ale Andreei Anghel care prevesteau ritualurile criminanilor în serie din True Detective. Între timp, Andreea a mai crescut, s-a mutat în Polonia, pictează, face instalații și a ajuns în galeria Saatchi.
Interviu cu Andreea Anghel

10. Fantezii erotice cu desene animate 
De la Saber Rider la Basil șoricelul detectiv, trecând prin Sailor Moon și Dragon Ball și salivând pe Jessica Rabbit, ne-am trecut în revistă micile obsesii animate din copilărie. 
Bonus: Prinți nașpa din animații

11. Leila şi Alexandra
Leila Al Ali și Alexandra Crisbășan sunt două liceence de la Tonitza. Una e ingenuă, cealaltă e dark. Despre cum pozează nud una cu cealaltă, aici. 

12. Toate fetele rele sunt bune
5 tipologii de fete pe care le bârfim, pentru că le invidiem, povestite și ilustrate de Alina Filipoiu
Bonus: 5 spirite malefice din folclorul românesc, povestite de Crăița Nanu și ilustrate de Marika Mihalache. 

13. *NOU 2014* Minciuni și manele
„Prea eram tocilară, prea eram îmbrăcată nu ştiu cum, prea eram rockeriţă, prea ascultam Avril Lavigne, prea nu mă sărutasem niciodată cu un băiat, prea aveam sânii prea mici, prea nu avusesem niciodată un prieten.” Sună familiar? Citește mai departe.
Bonus: Eseuri personale despre self image

14. priveşte cerul / regarde le ciel
În vara lui 2012, lumea de prin București se-ntreba ce-i cu tagurile scrise candid de un autor necunoscut, care spunea doar „privește cerul”. L-am găsit atunci și i-am luat primul interviu din România

15. Party pe bloc
Ai chef de party, dar nu vrei să ieși din casă? Cheamă două prietene, ia niște vin și urcă-te cu ele pe acoperiș. Foarte important: nu uita aparatul fotoAlte minuni semnate Alina Andrei.
Bonus: Playlistul dinainte să te urci pe bloc. 

16. 15 personaje feminine de film în pielea cărora am vrea să fim
6 tipi, 9 tipe și cele 15 femei pe care ar da orice să le joace: frumoase, urâte, deștepte, păroase, crude, milfe, pizdoase. Selecția argumentată, aici
Bonus: Mai multă dragoste, în filme horror și SF

17. Ultima noapte de panică, întâia noapte de control
Cum ar fi dacă alde Mihail Sebastian, Maria Tănase și Cioran ar arde-o în oraș cu noi? „Noaptea” ar începe pe la 18 și s-ar termina a doua zi spre prânz, când interbelicii noștri, sleiți de monotonia desfrânării și-ar bea grăbiți cafeaua, să prindă aparatele libere la sală. 
Ce se-ntâmplă între 18 p.m și 10 a.m, vineri spre sâmbătă.

18. *NOU 2014* Muzeul obiectelor din foste relaţii
Ce-a rămas din 17 povești de dragoste? Muzicale, oficiale, simbolice, marine, textile sau livrești, obiectele care dăinuiesc după relații au fost atent selecționate, și apoi fotografiate pentru inventar. Fotografii de Adi Bulboacă.
Bonus: 4 povești de dragoste obsesive și (puțin) unilaterale. 

19. De ce nu îmi place Parisul
„Parisul este un oraș foarte frumos. Lumea se îndrăgostește de și la Paris, turiștii și studenții din toată lumea dau buzna aici, băieții de pe stradă sunt frumușei și dichisiți iar fetele au picioare lungi și aer de modele surprinse fără make up în cotidian.” Mais...
Bonus: Gagici pariziene

20. Cine e Prințesa Pulii?
5 răspunsuri și o colecție de fashion subversivă

***
Dacă ne vrei și pe print, în decembrie 2013 a apărut primul număr al Caietelor SUB25

Pin It email