PAF ! - Ediţia kitsch

Redacția | 12 Iun 2012

Atelierul de Print & McCann Erickson organizează cea de-a doua ediție a PAF ! - Print Art Fest.

Pe data de 14 iunie, începând cu ora 21.00, are loc cea de-a doua ediție Print Art Fest (PAF!), în Garajul McCann Erickson. Print Art Fest (PAF!) este primul festival de artă digitală din România, un eveniment destinat tuturor formelor de artă digitală. PAF! 2012 este un manifest împotriva kitsch-ului, împotriva banalizării şi popularizării imaginii de artă.

De ce Kitsch?

Ionuţ Cojocaru, (aka Lutzu – Art Director McCann Erickson şi fondator al Atelierului de Print) ne explică : „Tot mai greu acceptăm provocările artistice. Cred că tot mai mulţi dintre noi am devenit toleranţi la kitsch. Şi nu mă miră. Mulţi am crescut cu peştele cocoţat pe televizorul protejat frumos de un mileu, al cărui colţ obtura uşor din ecran. Sau cu balerina oprită din piruetă, celebra carpetă cu Răpirea din Serai, pescarii şi câinii din porţelan de diferite mărimi, şi mai nou cu personajele-bibelouri de prost gust, folosite, culmea, tot ca decor. Graniţa dintre artă şi non-artă e tot mai fină şi cred că avem nevoie să ştim ce este cu adevărat un kitsch pentru a-l recunoaşte şi a ne feri de el. Şi, ca să rămân în garajul McCann, cred că e momentul să aflăm dacă suntem mulţi sau am rămas puţini…”

Printre artiştii care vor fi prezenţi la eveniment se numără: Allan Dalla, Alexandra Albu, Silviu Andrişoi, Ana Andronic, Barnes, Carioca Studio, Ben Heine, Paul Hitter, Bogdan Moraru, Vali Petridean, Ghica Popa,  Simona Simpson, Raluca Bararu, Buzu.

De muzică se vor ocupa Electric Brother, NotSoCommonDJ şi Sharky (Bass Turbat). Visuals by No Eye Patch.

Info

Intrarea este liberă. Garajul McCann este pe strada Jules Michelet nr. 18. Pentru mai multe informații - PAF! pe Facebook

Despre organizatori

Atelierul de Print este prima galerie de artă digitală din România, înființată în anul 2010, odată cu prima ediție a PAF!. Atelierul de Print a strâns, cu timpul, un portofoliu vast de artişti, ajungând în prezent să primească numeroase cereri de colaborare de la artişti tineri din scena artei urbane şi contemporane. Printurile de artă se vând în serii limitate şi sunt însoțite de certificate de autenticitate şi de semnătura artiştilor.

McCann Erickson România este o agenţie de publicitate,  parte a McCann WorldGroup – una dintre cele mai puternice reţele de advertising cu birouri în 205 oraşe din 132 de ţări. Din grupul de comunicare McCann WorldGroup România fac parte agenţiile McCann Erickson, Momentum, Universal McCann, McCann PR şi MRM Worldwide.
Pin It email