Până pe 9 iulie mai poţi aplica la Cineimpact - şcoala de vară de cinema antropologic

Redacția | 07 Iul 2017

Se caută 12 pasionați de film și antropologie pentru cea de-a treia ediție Cineimpact Summer Film Academy, care va avea loc între 1 și 15 august.

Dacă ești interesat de documentare, antropologie vizuală, cross-media și relația dintre cinema și societate, află că între 1-15 august, la Câmpulung Muscel are loc pentru al treilea an la rând Cineimpact, o școală de vară concepută ca un program intensiv de film și antropologie.

Vor fi selectați 12 participanți, studenți sau profesioniști, dintr-unul din următoarele domenii: regie de film, cinematografie, editare de film, antropologie vizuală, video-art, activism vizual. Candidații pot aplica pentru următoarele secțiuni: Art Cinema (filme dedicate cinemaului arthouse) și Social Cinema (filme dedicate cinematografiei implicate social).

Timp de 15 zile, participanții vor fi ghidați de 3 tutori: Ger Duizjings - antropolog și realizator de filme documentare experimentale, Vintilă Mihăilescu -antropolog și Ionuț Pițurescu - cineast si antropolog, cîștigător al premiului La Quinzaine des Réalisateurs la Cannes, în 2010, iar pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, producție si post-producție, vor lua parte la o serie de masterclass-uri ținute de experții invitați.

Echipele de filmare vor fi susținute de către asistenți de producție cu expertiză în zona investigată și vor fi ajutați pentru construirea unor strategii optime de distribuție pentru proiectele lor de film.

Proiectul de film desemnat cel mai bun va primi o finanțare de 1 000 de euro.

Aplicațiile se trimit pe contact@cineimpact.ro și trebuie să conțină numele și datele de contact, un CV, o scrisoare de intenție de maxim o pagină și 2 link-uri către niște materiale filmate. Taxa de participare (pentru cei selectați) este de 600 de euro pentru aplicațiile primite până pe 9 iunie și de 700 de euro pentru cele primite până pe 10 iunie. Aceasta include transport, cazare, masă și logistica necesară.

***

Mai multe detalii despre Cineimpact Summer Film Academy aici.
Pin It email