Photo Romania Festival - Cluj, 19 mai - 16 iunie

Redacția | 16 Apr 2012

100 de expoziții foto, 30 workshop-uri, 5 competiții de fotografie.

FESTIVALUL
 
Festivalul Photo Romania, aflat la a doua ediție, va avea loc la Cluj-Napoca, în perioda 19 mai – 16 iunie, Clujul va găzdui 100 de expoziții foto, 30 workshop-uri, 10 evenimente culturale și 5 competiții de fotografie. Photo Romania atrage și angajează în evenimente aproximativ 115.000 de iubitori de fotografie și 750 de fotografi profesioniști de renume local, național și chiar mondial.
 
ACADEMIA
 
Evenimentele organizate sub umbrela Academia Photo Romania se vor derula pe durata unei săptămâni și vor include 30 de ateliere cu intrare liberă sau cu plată pentru un număr limitat de participanți.
 
Atelierele Academiei sunt dedicate mai multor zone de interes - fotografia de nuntă, pictura fotografică, fotografia de nud, fotografia  gastronomică, dar și natura în fotografie, fotografia de arhitectură și tehnici de editare a fotografiei.
 
Atelierele Academiei sunt construite pe nivele de pregătire, constând în prezentări, discuții și activitate practică, cu feedback direct pe rezultat.
 
Academia are pe lista “profesorilor” nume importante: David Beckstead (USA), Giuseppe Parisi (Italia), Ilya Rashap (Rusia), Anca Cernoschi, Dan Dinu, Narcis Tarcea, Florin Constantinescu, Sorin Onișor, Imagia și Academia de Fotografie.
 
Fotografie de nuntă - David Beckstead
 
Fotograful anului 2002 (WPJA) și fotograf din Top 10 Mondial fotografi de nuntă. În “Power style”, “Style development” și “Frame design”, David Beckstead va vorbi cursanților săi despre găsirea stilului propriu, dezvoltarea acestuia și construcția fotografiei.
 
Fotografie gastronomică și pictură fotografică - Giuseppe Parisi

Giuseppe Parisi este un renumit fotograf italian, laureat al premiului Sony World Photography 2009. Parisi va susține două workshop-uri dedicate celor două arii unde bifează o experiență impresionantă - fotografia gastronomică și pictura fotografică.
 
Fotografie de nud - Ilya Rashap

Membru al Uniunii Artiștilor Fotografi din Rusia, Ilya Rashap este renumit în primul rând pentru nudurile sale alb-negru.

CONCURS

Concursul se adresează oricărei persoane cu vârsta peste 18 ani, care completează formularul, atașează o fotografie ce respectă tema vizată (Fotografia este viață - Photography is life) și achită o taxă de înscriere în valoare de 10 euro, până la data de 31 mai.
Începând cu 31 mai, toate fotografiile înscrise în concurs devin publice pe pagina oficială Photo Romania Festival, pentru ca toți participanții să beneficieze de un start comun. Concursul va avea doi câștigători - câștigătorul premiului cel mare acordat de un juriu de specialitate și câștigătorul premiului de popularitate acordat de publicul larg.
- Premiul cel mare va fi acordat în urma deciziei juriului de concurs. Valoarea premiului cel mare este de 1500 de euro și reprezintă un voucher de cumpărături la un magazin cu aparatură foto-video.
- Premiul de popularitate este acordat pe baza celor mai multe Like-uri primite pe Facebook de la publicul larg.

Taxele aferente premiilor sunt suportate integral de către organizatori.
ETAPA 1 - Înscrierea pozelor în concurs - până la data de 31 Mai
ETAPA 2 - jurizarea pozelor pentru premiul cel mare și votarea pozelor pentru premiul de popularitate - 31 mai- 14 iunie
Pin It email