Ambasador la 30 de ani

Bogdan Th. Olteanu | 16 Apr 2012

„Când îmi intră o chestie în cap trebuie să o fac, altfel sunt frustrată. Dacă descopăr că nu sunt bună trec mai departe fără vreun regret.”

Codruța Mezdrea vrea să fie ambasador la 30 de ani. Zâmbește imediat după ce spune asta. „Știu că e 99% imposibil, că în diplomație ai nevoie de relații, că se intră greu. Dar îmi place să îmi propun lucruri greu de atins.” Înainte de ambasador, conform planului, ar trebui să ajungă judecător (e anul I la Drept).
 
Facultăți
 
Face două facultăți în pararel: Comunicare și Relații Publice, la Litere, și Drept. A dat la amândouă pentru că nu știa ce i se potrivește. De prima s-a cam plictisit deja. „Prea multă teorie și aplicații practice aproape deloc.” Dreptul îi place. „Îmi oferă informații pe care nu le găsesc ușor din alte surse. Mă ajută să înțeleg evoluția statului și a societății – e fascinant să observi ce s-a modificat în timp și ce a rămas neatins.” E convinsă că ar fi un judecător bun, pentru că îi place să construiască și să deconstruiască argumentații – o ia ca pe un joc pur rațional.
 
Asociații studențești
 
Este membru Prime  și lucrează acum în echipa de organizare pentru Congresul Național al Studenților la Comunicare. „Îmi place că sunt parte dintr-o echipă și că am responsabilități, că sunt lucruri care depind de mine.” După CNSC urmează Quest, un proiect care intermediază relația dintre studenții la comunicare și agențiile de advertising sau relații publice. „E o experiență pe care niciun student nu ar trebui să o rateze. Organizațiile studențești îți dau ocazia să ai legături și interacțiuni cu profesioniști, cu oameni care lucrează în piață.” În vocabularul Codruței „experiment” e un cuvânt cheie.
 
Cariere alternative
 
Fiecare alegere a fost făcută în urma încercării. A cântat opt ani la vioară și patru ani la pian. A făcut parte și dintr-un cor. „Mi-am dat seama că nu e pentru mine, că nu pot să cânt în public. Probabil că aș fi reușit cu timpul să trec peste emoții, dar nu aș fi ajuns vreodată la naturalețea de care ai nevoie ca să concertezi bine.” A jucat volei (prea mică de înalțime) și a venit de la Slatina la București să dea la Dinu Lipatti, la actorie. „Am picat la audiție. Nu mă pregătisem deloc. Mai bine – aveam aceeași problemă ca la cântat. Dar e bine că am încercat. Când îmi intră o chestie în cap trebuie să o fac, altfel sunt frustrată. Dacă descopăr că nu sunt bună trec mai departe fără vreun regret.”
 
Cluburi din București
 
„Mergeam în Kulturhaus până s-a stricat publicul. Îmi plăcea muzica, la început, dar nu ne înțelegeam prea bine cu oamenii veniți pentru că e berea ieftină. Acum mergem prin Goblin sau Club A, ca să dansam. Merg în Control, pentru că îmi place ce fac în plus – concerte, vizionări de filme, piese de teatru. Acum îmi place Energiea.”
 
Muzică
 
Radiohead, Placebo, Smashing Pumpkins, The Killers, Metallica, Pearl Jam, Cocoon, Bjork. Monojacks și AB4. „De fapt îmi place vocea solistului – l-aș asculta în orice formație ar fi.” Koma, Urma, Travka. „Îmi place cover-ul făcut de Lucia după The MOOod. Mult mai bine ca originalul.”
 
Ne întoarcem la discuțiile despre politică externă, în timp ce mestecăm Orbit pentru copii (avea un pachet în geantă). „Politica externă e îmbinarea perfectă între comunicare și drept. Trebuie să cunoști foarte bine limitele între care te miști, dar și să fii creativ, ca să îți atingi obiectivele. Cred că mi se potrivește.”
 
### 
Codruța Mezdrea a fost primul nostru fan pe pagina de Facebook.
Citește și 
SUB25. 30 de zile. Primul bilanț.
Pin It email