Platforma de Teatru Educaţional, 4 - 29 octombrie la Teatrul Foarte Mic

Paul Petrache | 01 Oct 2014

Spectacolele de teatru și dans din cadrul Platformei de Teatru Educațional vorbesc despre responsabilizare, violență în școli, maturizare în absența părinților și alte subiecte atât de firești pentru cei implicați încât nu se vorbește despre ele.

Platforma de Teatru Educațional e un proiect de educație și cercetare care chestionează teme extrem de actuale și relevante pentru copii, adolescenți, educatori, profesori și nu numai, prin intermediul artelor spectacolului.

Platforma debutează cu Familia Offline, un spectacol cu o distribuție formată din 9 copii și 2 actori profesioniști, scris de Mihaela Michailov și regizat de Radu Apostol, cele două reprezentații fiind urmate de o prezentare a modului în care a fost creat spectacolul. De asemenea, programul include și o conferință despre educația prin teatru, susținută de psihologul Carmen Anghelescu.

Intrarea la toate evenimentele Platformei este gratuită. Spectacolele au loc la Teatrul Foarte Mic, încep de la ora 19.00 și sunt urmate de discuții cu publicul. Rezervări: 0732 101860

Programul spectacolelor

- [Familia Offline] de Mihaela Michailov, regia Radu Apostol – 4, 5 octombrie

- [Zic Zac] de Andrea Gavriliu, rezemată de Ștefan Lupu – 16 octombrie

- [Copii răi] de Mihaela Michailov, regia Alex Mihăescu – 12, 15 octombrie

- [Clasa noastră] de Tadeusz Slobodzianek, regia Simona Măicănescu – 14, 23 octombrie

- [Confesiunile unui câine], dramatizare după Viață de câine de Peter Mayle, un spectacol de Mihaela Rădescu și Ioana Macarie – 22, 24 octombrie

- [L-V : 8-16], după Cred că nu m-ați înțeles bine de Rodrigo García, un spectacol de Ioana Păun – 21, 28 octombrie

- [Del duma, vorbește-le despre mine] de Mihaela Drăgan, regia Liana Ceterchi – 29 octombrie

Program de prezentări și conferință

- Teatrul educațional. Metode exploratorii, după reprezentațiile spectacolului Familia Offline, 4 și 5 octombrie, ora 20.30, prezentare de Mihaela Michailov și Radu Apostol.

- Educație prin teatru, conferință susținută de psihologul Carmen Anghelescu, după spectacolul Confesiunile unui câiine, 22 octombrie, ora 20.30.
Pin It email