Proiecţia filmului documentar „Anul Dragonului” la Frontline Club Bucureşti

Redacția | 03 Mar 2014

Anul Dragonului, o producție HBO Europe realizată de 4 Proof Film, prezintă poveştile unor imigranţi chinezi din Bucureşti, rătăciţi în peisajul social şi economic din România actuală.

Joi, 6 martie,  are loc proiecția filmului documentar Anul Dragonului, urmată de o sesiune de Q&A cu regizorii Iulian Manuel Ghervas şi Adina Popescu și de o dezbatere media. La Institute, The Café (Știrbei Vodă 104-106), începând cu ora 18.30, în cadrul Frontline Club București

Anul Dragonului, o producție HBO Europe realizată de 4 Proof Film, prezintă poveştile unor imigranţi chinezi din Bucureşti, rătăciţi în peisajul social şi economic din România actuală, şi, în acelaşi timp, surprinde fragmente din realitatea românească văzute şi înţelese din perspectiva lor. Indiferent de statutul lor social, primele etape ale adaptării sunt dificile şi ascund adevăruri incomode. Documentarul dezvăluie aspecte din viaţa a trei bărbaţi care reprezintă grupuri sociale distincte şi, în acelaşi timp, spune povestea unei comunităţi care încearcă să se adapteze într-o ţară necunoscută de care o leagă, însă, un trecut politic comun.

Han Wenlong este un imigrant ilegal al cărui vis de a lucra pe un şantier din Europa de Est s-a sfârşit înainte de a începe. Shen Xiaoming este un om de afaceri care trăieşte suspendat între două lumi. Li Jianhua este un jurnalist care spune povestea acestei comunități.

Anul Dragonului a fost selectat la Millenium International Documentary Film Festival, care va avea loc la Bruxelles, în aprilie.

Programul clubului în perioada februarie – mai 2014 va include mai multe proiecții de film și dezbateri media.

Mai multe despre regizoarea Adina Popescu. 


Pin It email