SÂMBĂTA SONORĂ, 5 ani pe orbită!

Redacția | 10 Mar 2014

Concert Minguet Quartett, 15 martie, ora 19, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Sala George Enescu.

Minguet Quartett din Koln este unul dintre cele mai cunoscute cvartete de coarde ale tinerei generaţii. Inspiraţi de Pablo Minguet, filosof, gravor şi editor în Spania secolului XVIII, al cărui crez era popularizarea largă a culturii, Minguet Quartett şi-a dedicat sonorităţile rafinate muzicii clasice şi romantice, şi în special compozitorilor secolului XXI.

Pentru aniversarea de 5 ani a SÂMBETEI SONORE, Minguet Quartett interpretează un repertoriu de piese reprezentative ale « modernismului înalt », de György Ligeti şi Glenn Gould, dar şi o lucrare mai recentă a lui Wolfgang Rihm, compozitor german marcant ce le-a dedicat, în ultimii ani, compoziţii de înalta calitate.

Creat în 2009 ca un program de iniţiere în creaţia sonoră şi muzică experimentală, SÂMBĂTA SONORĂ a reuşit să acopere un spectru larg de genuri muzicale proprii secolelor XX şi XXI, cum ar fi poezia sonoră, creaţia radiofonică, instalaţia sonoră, muzica improvizată, noise sau muzică contemporană, dezvoltând modalităţi de prezentare diverse, tip sesiune de ascultare curatoriată, concert, workshop sau conferinţă.

SÂMBĂTA SONORĂ este un program realizat de Anamaria Pravicencu şi Octav Avramescu de la Asociaţia Jumătatea plină. SÂMBĂTA SONORĂ a colaborat cu muzicieni şi artişti din Germania, Franţa, Belgia, Cehia, Norvegia, Suedia, Olanda, Anglia, StateleUnite, Israel şi România.

Eveniment realizat în parteneriat cu Goethe Institut.
Pin It email