Şcoala de vară Film Mai Aproape caută liceeni care vor să facă film

Georgiana Barcan | 05 Aug 2017

Pentru ca orașul din care sunt să nu mai fie doar un nume scris pe buletin și pe pachetul cu mâncare primit de la mama, ci un loc care îi reprezintă, care spune ceva despre ei, tinerii din Bacău au transformat orașul în Capitala Tineretului din 2017.

Cu multă încăpățânare, Film Mai Aproape, proiect susținut de Bacău – Capitala Tineretului din România, ajunge anul acesta la cea de a doua ediție (anul trecut sub numele de Eye Film Festival). „Încăpățânare”, pentru că Film Mai Aproape a început pentru că tinerii au vrut o alternativă la filmele de consum, adică la cele ce par a fi făcute doar pentru a da un sens popcornului și paharului de cola la un litru. Și pentru că în mijlocul Bacăului există un cinematograf de stat închis care, de atâta singurătate, s-a împrietenit cumplit de tare cu șobolanii și cu ploaia.

Prima ediție a festivalului a adus în Bacău filme precum Poziția Copilului, Aurora, Cinema, mon amour, Autoportretul unei fete cuminți și a adunat un public destul de numeros, semn că e loc pentru filmul românesc și acasă, nu doar în străinătate. Anul acesta festivalul vrea să treacă la un alt nivel de comunicare cu publicul său tânăr, căruia îi atribuie o importanță aparte, prin lansarea unei invitații la creație.

Astfel, în perioada 18-27 august 2017 Bacăul găzduiește o școală de vară pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani care își doresc să facă filme.

În urma unei selecții, vor fi aleși 12 participanți care, pe parcursul celor 10 zile, vor lucra alături traineri din domeniul cinematografiei (coming soon) și vor lua parte la workshop-uri în scopul de a realiza un scurmetraj care va fi ulterior prezentat în cadrul festivalului, alături de proiecțiile de documentar + filme românești invitate anul acesta, în perioada 24-27 august.

Costurile pentru cazare și mâncare vor fi suportate de festival, iar cei care nu dispun de o cameră de filmat vor putea apela la aparatura din dotare. Filmele realizate în cadrul școlii vor fi premiate în gala Film Mai Aproape.

Indiferent că ești la început de drum sau au mai lucrat la proiecte de acest fel, Film Mai Aproape își propune să aducă împreună pe cei pasionați de cinema. Ne atrag imaginația, spiritul de inițiativă, gândirea liberă, dar și perseverența. Nu căutăm experiență, ci ne dorim să contribuim la pasiunea voastră.

Pentru înscrieri dă-ne un mail la adresa filmmaiaproape@gmail.com cu un CV, o scrisoare de intenție și o fotografie cu voi. Atât. 
Pin It email