Se pregăteşte un Game Jam la Comic Con: 6 jocuri în 24 de ore

Redacția | 20 Apr 2016

Amber Studio provoacă 6 echipe să facă un joc de la idee la prototip, în 24 de ore, la Comic Con.

Amber Studio, studio indie de jocuri video din România, își propune să demonstreze printr-un game jam că un joc poate lua naștere și poate prinde formă în doar câteva ore, ajungând de la stadiul de idee la un prototip jucabil. Game jam-ul pe care Amber îl organizează la Comic Con, în cadrul ESL Arena, la sfârșitul lui mai, speră să reunească atât studenți de la Politehnică, Arte, Cibernetică, cât și graphic designeri sau art directori din agenții de publicitate sau tineri deja programatori. 

În cadrul game jam-ului vor participa șase echipe, fiecare alcătuită dintr-un programator, un creativ, un art designer și un mentor din partea Amber. Cei care doresc să se încrie o pot face cu o echipă deja formată sau independent. Amber Studio va contribui cu resursele necesare – profesioniști în domeniu și know-how – pentru a înlesni dezvoltarea jocurilor, construite cu ajutorul participanților. Timpul redus de dezvoltarea a jocurilor are ca scop stimularea creativității și valorificarea abilităților echipelor participante, care se pot confrunta cu probleme complexe pe parcursul competiției. Tema game jam-ului va fi anunțată cu puțin timp înainte ca echipele să înceapă să lucreze. La finalul evenimentului, toate jocurile vor fi prezentate pe scenă, în fața spectatorilor.

Formularul de înscriere este aici

Intrarea este gratuită (toate cele 3 zile) pentru cei care participă la game jam. Comic Con are loc între 27-29 mai la Romexpo.

***
Amber Studio a fost înființat în 2013, devenind cel mai mare studio de gaming independent din România, cu aproximativ 180 de angajați în prezent. Studioul a înregistrat, în cursul anului 2015, o creștere de 138% a cifrei de afaceri, raportată la anul precedent. Printre cele mai mari proiecte la care studioul a lucrat în 2015 se află jocurile Cinderella Free Fall, Little Leader, Star Wars Rebels și The Martian.

Pin It email