The Pitch revine la NexT: 5000 de euro pentru scurtmetrajul tău

Redacția | 10 Mar 2015

Pentru al doilea an, concursul The Pitch, organizat de NexT Film Festival și Shorts TV, caută cineaști la început de drum pentru a le finanța proiectele.

Participanții trebuie să aibă cel puțin un film scurt în portofoliu și un proiect nou de scurtmetraj, cu un buget mai mic de 10.000 de euro și o durată maximă de 12 minute.

Ce trebuie să faci: Trimite până pe 26 martie un sinopsis al filmului, însoțit de concepția regizorală, bio-filmografia ta și un showreel de 45 de secunde din lucrările anterioare, la pitch@nextproject.ro

Vor fi selecționate 15 proiecte, iar candidații admiși vor veni la The Pitch, care va avea loc pe 15 aprilie în cadrul Festivalului NexT, unde vor avea la dispoziție 2 minute și 15 secunde pentru a-și vinde ideea în fața unei camere de filmat, în limba engleză, dintr-o singură încercare. Toate prezentările vor fi postate apoi pe pagina de Facebook a ShortsTV, în dimineața de după susținerea lor. Cele cinci prezentări care adună cele mai multe „like”-uri până sâmbătă, 18 aprilie, vor ajunge pe lista scurtă The Pitch. Doar acestea cinci vor fi prezentate apoi unui juriu de specialiști, care va decide câștigătorul, care va fi anunțat la gala de închidere a NexT, duminică, 19 aprilie.

În completarea concursului, NexT organizează pentru a doua oară NexT Short Film Market, un program în cadrul căruia cei 15 cineaști selecționați vor avea ocazia de a discuta aplicat despre proiectele lor cu un script doctor și de a le prezenta în fața unor producători români și străini, în cadrul unor discuții individuale de câte 10 minute. Pentru a participa la Next Short Film Market, candidații vor trebui să prezinte, pe lângă cele necesare înscrierii la The Pitch, o variantă a scenariului în limba engleză și un plan de buget.

Mai multe detalii despre înscriere găsiți pe pagina The Pitch, iar regulamentul complet al concursului poate fi citit aici.
Pin It email