Timishort 2013 - Filme scurte cu bătaie lungă

Ioana Bugarin | 23 Apr 2013

Între 25 - 28 aprilie are loc la Timișoara cea de-a cincea ediție a Festivalului de Film Timishort.

Evenimentul, organizat pe bază de voluntariat, este axat pe proiecția de scurtmetraje, împărțite în trei secțiuni de competiție: cea națională, cea internațională și Videorama, centrată pe film experimental și artă video.
 
O altă parte importantă a evenimentului - Festival Visit, aduce anual un festival partener. Anul acesta este invitat Krakofil Film Festival, care prezintă o selecție de scurtmetraje.
 
Păstrând tradiția, în cadrul secțiunii Focus, Timishort-ul selectează o țară, de unde invită câte un regizor. În acestă primăvară, e vorba de Malta și regizoarea Marie Losier.
Juriul competiției internaționale este format din: Nuno Galopim (curator, critic și producător de film portughez), Jacky Goldberg (regizor francez și critic de film) și Cosmina Stratan (actriță), iar cel al competiției naționale din: Vlad Niculescu (librăria Anthony Frost), Branka Pavlovic (monteur şi videoartistă din Belgrad) și Adnan Popovic (artist și realizator de filme de animație).

Deschiderea are loc joi, ora 19.00 cu proiecția filmului The Ballad of Genesis and Lady Jaye (r.Marie Losier) la Cinema Timiș, cu intrarea gratuită.

Proiecțiile au loc în trei locații: Cinema Timiș, Aula BCUT și Club Setup.
Prețul biletului este de 5 pentru fiecare proiecție.

Mai multe detalii și programul complet pe www.timishort.ro
Pin It email