Transilvania Pitch Stop îşi aşteaptă candidaţii

Redacția | 09 Apr 2015

TIFF organizeazaă pentru al doilea an Transilvania Pitch Stop, un proiect destinat profesioniștilor din industria de film din România și Republica Moldova.

Transilvania Pitch Stop are loc în perioada Festivalului de Film Transilvania (31 mai - 6 iunie) și se adresează regizorilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj și care au un proiect de lungmetraj de ficțiune. în faza de dezvoltare. TPS are scopul de a descoperi și de a sprijini o selecție puternică de proiecte de lungmetraj, de a oferi training și o platformă de prezentare și networking realizatorilor. Participanții vor face parte dintr-un atelier personal de dezvoltare de scenariu pe proiectul cu care au aplicat și îl vor pregăti pentru a-l susține, în prezenta unor partenerii internaționali. Chiar dacă nu obligatorie, este recomandată prezența unui producător atașat proiectului.

Ce trebuie să faci: Creează-ți un cont pe platforma Eventival aici și înscrie-ți proiectul, până pe 17 aprilie. Documentele necesare finalizării aplicației le găsești consultând regulamentul, iar pentru alte întrebări folosește cu încredere adresa de mail tps@tiff.ro.

Vor fi alese 5 aplicații, iar regizorul și producătorul (dacă e cazul) vor fi invitați la Cluj-Napoca, la atelierele Transilvania Pitch Stop ce vor avea lor în timpul TIFF. Echipa proiectului va fi îndrumată de traineri, care le vor acorda consultanță pe scenariu și le vor da sfaturi despre cum ar trebui să se desfășoare pitch-ul. Trainerii de anul acesta sunt producătorul Konstantinos Kontovrakis și cunsultantul de scenarii Christian Routh. Reprezentanți ai industriei de film autohtone și internaționale prezenți la TIFF vor lua parte la pitch și vor avea discuții individuale cu realizatorii. Cele mai bune proiecte vor fi premiate de un juriu format din experți. Cele două proiecte câștigătoare de anul trecut (Tatăl mută munții, regizat de Daniel Sandu și Marița, regizat de Cristi Iftimie) au participat la sesiuni organizate de matchmaking cu profesioniști din industrie în cadrul Locarno Industry Days, ca urmare a parteneriatului dintre TIFF și Festivalul de la Locarno.


Pin It email