Vevey International Photo Award

Redacția | 06 Feb 2013

40.000 de franci elvețieni pentru realizarea unui proiect fotografic în 14 luni. Înscrieri până pe 15 martie.

Vevey International Photo Award e o competiție desfășurată în cadrul Festival Images (un festival de arte vizuale din Vevey, Elveția), care sprijină proiectele foto originale.

Ce e-n joc:
Pe scurt, 40.000 de franci elvețieni. Câștigătorul primește aproximativ 20.000€ pentru dezvoltarea, ducerea la capăt și prezentarea unui proiect la ediția din septembrie 2014 a Festival Images. Organizatorii mai oferă aproximativ 4000 de euro pentru editarea unei publicații dedicate proiectului și 8.000 de euro pentru organizarea și promovarea unei expoziții în timpul festivalului.

Alte premii vor fi acordate de companii partenere:
Premiul Leica pentru reportaj
Premiul Broncolor pentru lumină
Proiectul Nestlé

Condiții de participare:
La concurs se pot înscrie artiști, fotografi profesioniști și studenți la fotografie. Proiectul trebuie să fie fezabil în 14 luni din momentul în care juriul format din profesioniști din lumea artei va anunța rezultatele competiției. Un candidat se poate înscrie cu un singur proiect.

Înregistrarea are 3 etape:
- Înscrierea pe site-ul competiției
- Plata taxei de înscriere: 40€ sau 80€ (dacă participantul dorește returnarea dosarului de înscriere)
- Trimiterea dosarului de înscriere, la o adresă anunțată ulterior de organizatori. Dosarul va conține: între 8 și 15 fotografii dintr-un proiect terminat sau în desfășurare, un document cu titlul și deascrierea proiectului înscris în concurs, un CV, maximum 3 schițe sau materiale adiționale legate de proiectul înscris.

Data limită pentru trimiterea dosarului: 15 martie 2013
Pin It email