Vine a 2a ediţie a festivalului internaţional de scurtmetraje Arkadia Shortfest

Redacția | 18 Iun 2015

În primul weekend din iulie, uzina Camexip din Băicoi, Prahova își întrerupe temporar activităţile pentru a lăsa loc proiecțiilor de scurtmetraje, expozițiilor de artă și petrecerilor.

Prima ediție a Festivalului Internațional de scurtmetraje Arkadia Shortfest din Băicoi, județul Prahova a avut anul trecut, când una dintre halele funcționale ale uzinei Camexip a devenit timp de un week-end cinematograf și galerie de artă. Experiența se repetă și în acest an, cu o selecție de scurtmetraje românești și internaționale (Arkadia a realizat anul acesta și un parteneriat cu The European Indendent Film Festival, din selecția căruia va prezenta 5 scurtmetraje), o expoziție de grafică și foto, dar și workshop-uri de fotografie și pentru copii. Câștigătorul competiției va fi ales de public și va pleca acasă cu o lucrare creată pentru el de un artist român contemporan.

Program:


Vineri, 3 iulie 2015 (Uzina Camexip)


15:00 - Conferință de presă cu organizatorii
17:00 - Vernisaj expoziție grafică și fotografie (accesul rămâne deschis pe toată durata festivalului) – autori: Roberta Curcă și Andrei Mateescu.
19:00 - Deschiderea oficială a Festivalului
19:30 - Proiecție scurt-metraje studențești (Calup 1 competiție)
22:00 - Proiecție scurt-metraje (Calup 2 competiție)
00:00 - All night Party by ODK (The Organic Disharmonia Kollective)

Sâmbătă, 4 iulie 2015 (Uzina Camexip)

10:00 - Proiecții și Workshop-uri copii (Interkativ-University)
15:00 - Conferință de presă cu realizatorii prezenți
16:00 - Proiecție ECU și Bristol Encounters
18:30 - Proiecție scurt-metraje studențești (Calup 3 competiție)
21:00 - Proiecție scurt-metraje (Calup 4 competiție)
23:00 - Proiecție lung-metraj Câinele Japonez (r: Tudor Jurgiu)
00:30 - All night Party by ODK (The Organic Disharmonia Kollective)

Duminică, 5 iulie 2015 (Pensiunea „Agatha Christie”)

Începând cu ora 11:00:
- Proiecție film câștigător
- Workshop fotografie + premierea participanților la CONCURS foto „Experiența Arkadia 2015”
- Workshop-uri copii (Interkativ-University)
- Workshop de public speaking cu actrița Iulia Verdeș

Scurtmetrajele din competiție sunt următoarele:
Calup I - În ataș (r: Mircea Bobînă) ; Femei (r: Silvia Popescu) ; I'm not done (Ronny Dörfler) ; Echilibru (r: Alexandru Badea) ; All Alone (r: Hakan Sagiroglu) ; Împăcare, împăcare fără nicio supărare (r: Andrei Inizian) ; LOVE on the MÁV (r: Máté Batka) ; 
Calup II - Exit Neverland (r: Chadi Abdul-Karim) ; Shtorzina (r: Radu Mihai) ; The Anklet (r: Guillaume Levil) ; Verigheta (r: Gabriel Achim) ; Vacanță la țară (r: Andrei Tănase) ; 
Calup III - De ce au dispărut dinozaurii (r: Mihai Ghiță) ; O lume nouă (r: Luiza Pârvu) ; Welcome to Europe (r: David Borbás); Acordajul profesorului Octav (r: Germain Kanda) ; In the house (r: Ana Maria Comănescu)
Calup IV - Arta (r: Adrian Sitaru) ; Scor alb (r: Marius Olteanu); Omul (r: Brigitte Drodtloff) ; Robot Love (r: Codrin Iftodi) ; Omulan (r: Matei Branea) ; Biting Elbows (r: Ilya Naishuler)

Accesul la Arkadia Shortfest costă 20 de lei/zi, iar rezervările se pot face la 0724 473568 sau la tickets@arkadiashortfest.ro.

Cum se ajunge: Există atât trenuri (10 lei biletul la Regio / 23 la InterRegio), cât și microbuze (20 de lei biletul) pentru a ajunge în Băicoi.

Opțiunile de cazare sunt și ele variate, iar pentru o variantă mai low-budget, festivalul pune la dispoziție un spațiu de camping chiar în apropierea uzinei. Locurile sunt limitate, așa că faceți o rezervare la numărul de mai sus.

Pentru informații mai detaliate intrați cu încredere pe site-ul festivalului.
Pin It email