Workshop de film documentar cu Thomas Ciulei la Pelicam

Redacția | 27 Mai 2014

Festivalul Internațional de Film Pelicam, 13 -15 iunie, Tulcea.

Workshopuri la Pelicam 

Pelicam aduce la Tulcea, pe lângă documentare memorabile, și ateliere dedicate celor pasionați de film, de natură sau de amândouă la un loc. Pelicam devine un spațiu de expresie și creație pentru tineri regizori, o lecție verde pentru industria cinematografică și o „școală” pentru tinerii tulceni care vor să treacă din scaunul de spectator în cel de regizor.

1. Regizorul și producătorul Thomas Ciulei va susține în zilele de 14 și 15 iunie un atelier de creație dedicat autorilor de film documentar. Atelierul de Creație Filme Documentare, recomandat de Hotnews, se adresează celor care au realizat deja un film documentar sau un proiect de fotografie documentară și lucrează la un nou proiect. Participanții sunt invitați la discutarea abordării subiectului în filmul documentar și la construcția de perspective numai bune de pus în practică.

„Scopul workshop-ului este ca fiecare dintre participanți să plece acasă cu sentimentul că au reușit să se poziționeze personal față de subiectul filmului și că o analiză profundă a realității înseamnă întotdeauna să fii subiectiv", spune regizorul Thomas Ciulei. Înscrierile pentru Atelierul de Creație Filme Documentare se fac la adresaworkshop@pelicam.ro cu specificarea numelui workshop-ului. 

Înscrieri până pe 3 iunie. Regulament. 

2. Olandezii de la Green Film Making Project vor fi prezenți la Pelicam, pe 14 și 15 iunie, când vor susține un atelier inedit despre cum se poate face un film cât mai „verde”, cu un impact cât mai scăzut asupra mediului. Workhsop-ul va fi coordonat de Dorien Grötzinger, Event Producer pentru The Green Film Making Project, și de Brechtje Smidt, CEO/Director la Deepeei Film Productions din Olanda. Deepeei are deja în palmares două filme realizate într-un mod sustenabil, Balance și Going South.

Atelierul este deschis tuturor celor interesați de producția verde de film, cu anunțarea participării la adresa workshop@pelicam.ro, specificând numele workshopului.

3. Asociația Vira va susține un atelier dedicat tinerilor tulceni care vor să se familiarizeze cu tehnicile de realizare a filmelor documentare. Liceenii vor avea parte de sesiuni practice și vor realiza un scurt film documentar la finalul atelierului care durează între 9 și 14 iunie.
Pin It email