5 lucrări de la Artişti Împreună

Redacția | 06 Apr 2020

Mișcarea „Artiști Împreună” s-a născut în prima săptămână de la declanșarea stării de urgență națională din cauza pandemiei de COVID-19.

Într-o perioadă de criză fără precedent, arta și creativitatea pot să ne facă drumul mai ușor. Platforma Artiști Împreună a început o mobilizare a artiștilor din România în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, pe temele: responsabilitate, solidaritate, empatie. În primele 5 zile, artiști din România au venit cu mai mult de 450 de propuneri.

1. Cel mai bun tratament rămâne, pentru moment, statul acasă. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă familiei sau unui prieten. Pentru sănătatea dumneavoastră, consumați artă și informații verificate!

TEMĂ: #responsabilitate
AUTOR: Annabella Orosz

instagram.com/cirkalo/

2. Când casele par că ne rămân mici, putem deschide spații noi prin cărțile amânate și hobby-urile trase pe dreapta.

TEMĂ: #responsabilitate
AUTOR: Diana Barbu

dianabarbu.com

3. Jonglăm cu reguli și emoții, informații și obligații. Ne ținem în echilibru fragil lumea interioară și relația cu cea exterioară. Acest multitasking emoțional și mental este deseori derutant sau epuizant. Avem parcă prea multe de făcut, dar cel mai important este să avem grijă de noi și de cei apropiați.

TEMĂ: #responsabilitate
AUTOR: HarceaPacea

instagram.com/harceapacea

4. Portretul supereroilor se schimbă zi de zi, iar benzile desenate sau blockbusterele viitorului s-ar putea schimba și ele. În confruntarea cu un adversar nou, redutabil și invizibil, ne redescoperim curajul și puterile.

TEMĂ: #eroi
AUTOR: Alexandra Iliescu

instagram.com/alexandrailiesco

5. Momentele dificile cheamă eroii la datorie. Pentru cei mai mulți dintre noi, datoria este să rămânem în casă.

TEMĂ: #eroi
AUTOR: Paul Mureșan

instagram.com/pauldecapod 

***
Lucrările fac parte din mișcarea #artistiimpreuna lansată de către Centrul Cultural Clujean și Observatorul Român de Sănătate împreună cu Banca Transilvania.

Susține mișcarea
Artiști Împreună prin Like / Share / Tag.
Detalii pe
https://artistiimpreuna.ro/
Pin It email