16 chestii de luni până joi

Redacția | 29 Mai 2017

Sperăm că ai timp pentru tot ce se întâmplă săptămâna asta în oraș.

Luni, 29 mai

1. De la ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu se lansează un nou studiu critic al programului Éducation à l’image, dedicat filmului Oslo, 31 August (r: Joachim Trier) și scris de Ionuț Mareș. După proiecția filmului, acesta va participa la o discuție moderată de Andrei Gorzo. Intrarea este liberă.

2. Tot de la 19:00, la Libăria Nemira de pe Bld. Magheru, nr. 8-10, poeta Cosmina Moroșanu va performa texte din volumul Beatitudine (eseu politic), lansat recent în colecţia Vorpal.

3. Maria Balabaș lansează cartea Whole Lotta Love, după 19:30, la Control Club, unde pe lângă lectură, se va ocupa personal și de muzica de la afterparty, împreună cu Mihai Balabaș.

4. Trupa de teatru Playhood, pe care poate ai văzut-o anul trecut la Ideo Ideis, vine la Macaz, după 19:30, cu niște momente de teatru și primul lor concert. Se vor strânge fonduri pentru ca Toto, membru al trupei Playhood și protagonist al documentarului Toto și surorile lui (r: Alexander Nanau), să își poată cumpăra un obiectiv cu care să filmeze un documentar despre Ferentari. Donația minimă recomandată este de 10 lei.

Marți, 30 mai

5. Ileana Bîrsan, Andrei Gorzo, Irina Trocan și Ionuţ Mareş vor vorbi despre cinema și critica de film în cadrul unei noi discuții din seria Cercul, de la Cărturești, începând cu ora 19:00. Întrebările publicului sunt binevenite.

6. La The Pub - Universității (Bld. Regina Elisabeta, nr. 9), vor fi proiectate 11 scurtmetraje care mai de care mai diferite și venite de prin toate colțurile lumii, în cadrul Short Film Factory, care va mai organiza proiecții și în Tîrgu Mureș, Iași, Sibiu, Timișoara, Arad, Alba Iulia și Târgu Jiu. Intrarea este liberă, de la 20:30.

7. Amatorii de jazz nu o vor rata pe saxofonista franceză Géraldine Laurent, care va cânta la Cinema Elvira Popescu pentru prima dată în România, împreună cu trioul său, cu Manu Codjia la chitară și Christophe Marguet la percuție.

8. Pixels pun de un concert la Expirat, iar în deschidere va cânta trupa de rock alternativ Jinxy Von D'Ers. Biletele sunt 20 de lei în pre-sale și 30 la intrare.

Miercuri, 31 mai

9. Teatrul Spălătorie din Chișinău, un colectiv de artiști care dezbat subiecte tabu ale Republicii Moldova, precum istoria, limba sau homosexualitatea, vine săptămâna asta la Macaz cu 4 spectacole pe care nu trebuie să le ratezi. Miercuri, de la 19:00, se joacă Life, care chestionează posibilitățile și limitele rezistenței individuale pe timp de război, iar joi, de la aceeași oră, K Statia Pagodi - despre cum propaganda și manipularea politică este folosită în prezent chiar și de către cele mai „democratice” regimuri. Intrarea este liberă, pe bază de rezervare la macazcoop@gmail.com.

10. Dacă și tu te visezi scriitor sau ești curios cum poți să împaci un job full-time cu aspirațiile tale, s-ar putea să afli ce ai nevoie la discuția Negru pe alb. Despre scris, scriitori și job-urile lor, organizată la Clubul Țăranului, unde vor vorbi Maria Manolescu, Alex Tocilescu și Marius Chivu, moderați de Ilinca Mănescu. De la 18:30.

11. Editura Black Button Books ne invită la un get together de sufragerie în redacția DOR, ca să vorbim despre ultima lor carte publicată (Argonauții de Maggie Nelson), comunitatea trans, identitate, schimbare, limbaj, împreună cu Sasha Ichim și Patrick Brăila. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile pe bază de rezervare la hello@blackbutton.ro. Suntem așteptați de la 19:00.

12. De la 20:00, la Intersecțiile de Miercuri de la Rezidența Scena9 se va vorbi despre cultura protestului cu Viorel Micescu, Vasile Ernu, Ștefan Ghenciulescu și Bogdan Mureșanu, într-o dezbatere moderată de Oana-Valentina Suciu.

13. La Unteatru se joacă de la ora 20:00 avanpremiera spectacolului Nora de Henrik Ibsen, în regia Kovács Zsuzsánna. Din distribuție fac parte Florina Gleznea, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki, Corina Moise și Ionuț Vișan. Biletul costă 35 de lei.

Joi, 1 iunie

14. Dacă ești fan Harry Potter adevărat, n-ai cum să ratezi proiecția specială de la Sala Palatului a filmului Harry Potter și piatra filosofală, la care Orchestra Simfonică București va interpreta live fiecare notă din coloana sonoră a filmului. De la ora 19:00.

15. Mihnea Mihalache-Fiastru te invită la a doua serie de întâlniri din seria de discuții despre oraș La Firul Ierbii. După ora 20:00, se va lăsa cu povești despre cartierul Văcărești - Tineretului - Timpuri Noi, iar dacă te ține și de un dans, se vor scoate boxele la înaintare. Locul de întâlnire: Splaiul Unirii, nr. 160.

16. De la ora 21:00, la Deschis Gastrobar se întâmplă Rooftop Cinema: Summer is back. Vor fi proiectate scurtmetrajele lui Paul Mureșan și nici muzica nu va lipsi. Intrarea liberă.
Pin It email