Fiul ascuns al familiei Addams

Miruna Potop | 05 Aug 2013

Dacă Lady Gaga ar desena, ar chema-o Achraf Amiri.

Are 25 ani şi s-a născut în Belgia, din părinţi marocani. Nu e chiar peisajul în care ţi l-ai imagina pe fiul ascuns al familiei Addams, aşa cum îşi spune, dar combinaţia i se potriveşte. 

De mic şi-a descoperit fascinaţia pentru estetic, pe care a început să o dezvolte desenând şi uitându-se la animé-uri, iar mai târziu s-a apucat serios de ilustraţii, de multe ori inspirate din lumea fashion. În ultima vreme, toată lumea a început să-i folosească lucrările, fie în print – Vanity Fair, Fashion Week Daily –, sau aplicate pe accesorii – ILLAMASQUA.

Deşi declară că nu are un dream project şi că toate încep ca nişte vise, recent, prin platforma Art Georgia, şi-a cunoscut muza, pe Diane Pernet, în toată splendoarea ei întunecată. Are în plan să-şi lanseze propria revistă, Illustrashion Magazine, care va funcţiona după următorul principiu: „Scopul jocului e să fie autentică şi originală, nu să redea imaginea deja atât de plictistoare a modei." Asta fac şi ilustraţiile lui: găsesc simbolul şi îl explică grotesco-amuzant.

Cum ţi-ai caracteriza ilustraţiile? De unde vine atracţia ta pentru macabru?

Simplu: creepy, spooky, okay. Totul vine din interior; e ceva autentic. Cred că fiecare formă de frumuseţe ascunde o latură întunecată.

În afară de fashion ce îţi mai influenţează stilul?

Emoţiile diferite pe care le experimentăm în timpul vieţii; dorinţă, durere sau pasiuni ascunse.

Dacă ai putea reface orice bandă desenată sau desen animat, ce-ai aIege?

Nu ştiu dacă aş redesena ceva ce s-a făcut deja. Aş preferă să inventez ceva nou, mai e loc.

Cine e personajul tău preferat (ficţional sau în carne şi oase) pe care nu te-ai plictisi niciodată să-l desenezi?

N-aş avea cum să mă satur să le desenez pe prietenele mele cele mai bune şi, totodată, muzele mele, Céline şi Magaly.

Dacă s-ar face un remake la Familia Addams, ce designer crezi că ar trebui să se ocupe de costume? Dacă tot suntem la capitolul ăsta, pe cine ai vedea jucând în rolurile principale?

Fără să ezit vreo secundă: John Galliano în colaborare cu Gareth Pugh s-ar ocupa de costume, iar în materie de actori David Gandy l-ar juca pe Gomez, iar Monica Bellucci ar fi Morticia Addams.

Joc de imaginaţie: ai de ilustrat un pachet de cărţi cu personalităţi din lumea fashion. Pe cine ai alege? 

Queen of Hearts ar fi Lady Gaga cu referinţă la cântecul ei: He Ate My Heart, asul de pică e Diane Pernet (fashion icon renumit pentru că se îmbracă all-black), iar jokerul e Kim Kardashian, pentru că pentru mine e o mare glumă...

Proiecte viitoare?

Doar viitorul ştie.
_

Facebook-ul lui
Achraf Amiri
Pin It email