Imaginarium: Ludique

Redacția | Ruxandra Gheorghe | 18 Mar 2013

Puncte de inspirație pe moodboardul unui brand de lenjerie intimă.

Ludique a apărut în 2007, ca urmare a unui gol pe care Ruxandra Gheorghe, care avea un job în marketing, îl resimțea în industria de lenjerie intimă. Până la lansarea oficială din 2011, Ruxandra a putut să experimenteze și să prindă experiență în croit și făcut tipare, pentru ca lucrurile din mintea ei să aibă cel mai bun deznodământ posibil. „Acum sunt într-un proces de extindere a activității,” spune ea. „Din dormitor am ajuns și în sufragerie și în curând o să ajung cu producția și în spațiile atelierelor cu care o să colaborez.”

Ce o inspiră între timp: 

Helmut Newton


Este un etalon, colecția sa de imagini continuă să fie un reper de senzualitate și de intimitate. A surprins femeia așa cum este, a ridicat-o la rang de muză, de curtezană fără scrupule, a eliberat-o de toate constrângerile prin scenarii controversate și a reușit să-i dezvăluie multiplele fațete prin fotografii de o decadență seducătoare.

Mi-i imaginez într-o horă pe Newton, David LaChapelle și Brâncuși.

Mitologie, motive populare și legende românești

Conștiința populară mă fascinează imagistic și mă transportă cu gândul la origini. Îmi place să aduc în contemporan ce ține de tradiție și să adaptez într-o formă lascivă și neconvențională pentru colecțiile de lenjerie.

Forme geometrice

Văd corpul uman ca pe un multiplu de forme geometrice arhitecturale care se transformă în funcție de stările prin care trecem. Suntem niște forme geometrice senzitive, într-o continuă mișcare.

Infinita artă a lui Brâncuși

Îmi iau seva din lucrările unui spirit creator jucăuș, vizionar, avangardist care încă mă bântuie, poate și din cauză că rădăcinile artei lui sunt autohtone și cu un substrat spiritual.

Ilustrațiile fanteziste ale lui Jasper Goodall

Un mix supranatural de siluete feminine conturate provocator, cu înclinație către fetișism prin încălcarea legii castității.
_

Colecția SS 2013 Ludique se numește Madame Pogany și include piese de lenjerie cu tăieturi grafice și elemente de tipul elasticelor cordon, care sculptează și provoacă formele feminine. Madame Pogany va fi publicată luna asta pe site și pe pagina de Facebook Ludique
Pin It email