Scrie despre tine. Cu regizori şi actori

Redacția | 20 Mar 2012

Modulul de primăvară al atelierului ”Scrie despre tine” este deschis pentru înscrieri până pe 28 martie.

Dacă ți se întâmplă să te întorci spre casă la șase dimineața cu doi prieteni și să simți că ești într-o piesă de teatru, chiar ești. La fel ca atunci când te cerți fără scăpare cu iubitul sau iubita pe balcon sau când vânzătoarea de la metrou refuză să-ți vândă pufuleți pentru că n-ai mărunt. Atelierul „Scrie despre tine” pune toate aceste povești laolaltă și te ajută să le observi și să le scrii.

„Scrie despre tine” este, după cum ți-ai dat seama, un atelier de dramaturgie și ceva mai mult decât atât. Pe lângă exercițiile de scris și actorie pe care trainerii le-au testat în propriile piese, mai participi la istorisirile altora, pentru a vedea împreună cum pot fi cel mai bine transformate într-o piesă de teatru. La sfârșitul primului modul, fiecare va scrie o poveste dramatizată, care va fi apoi lucrată și transformată într-un spectacol.

„Prin exercițiile propuse în primul modul încercăm să dezvoltăm simțul observației și al povestirii unui eveniment, deprinderea de a empatiza cu personajele despre care scrii și de a le investiga universul. Fiind vorba de un limbaj mai specializat, care vizeaza teatrul, vom face și câteva exerciții foarte simple de actorie.” (Vera Ion și Sorin Poamă)
 
Te poți înscrie până pe 28 martie la scriedespretine@gmail.com.
Durata: o lună/ două ședințe pe săptămână
Locuri: 15
Preț: 250 lei

Te invităm să vezi și o piesă creată de Vera și Sorin care nu e despre ei, dar e la fel de intensă.
Pin It email