CONCURS: Câştigă în fiecare săptămână un exemplar din „Soldaţii”, de Adrian Schiop

Redacția | 13 Ian 2018

„Soldații. Poveste din Ferentari” intră în cinemauri pe 2 februarie, iar până atunci punem la bătaie 5 exemplare din cartea lui Adrian Schiop pe care Ivana Mladenovic a adaptat-o pentru marele ecran.

Soldații. Poveste din Ferentari este unul dintre evenimentele literare al ultimilor ani. Pentru că pe 2 februarie vom putea să-i vedem pe Adi și Alberto pe marele ecran, ne-am gândit să vă facem cadou 5 exemplare din ediția specială a cărții, scoasă de editura Polirom cu ocazia adaptării pentru cinema.  

Spune-ne într-un comentariu mai jos care titlul unei cărți care ți-a schimbat o percepție sau un mod de a vedea lucrurile
, și intri în tragerea la sorți săptămânală din care poți câștiga un exemplar al cărții. 

Concursul se desfășoară în perioada 13 ianuarie - 6 februarie, iar în fiecare marți vom trage la sorți un câștigător. 


Despre carte

„Cineva mi-a povestit cum le-a explicat unor copii homosexualitatea, cu grijă și un pic de frică. Un bărbat iubește alt bărbat, ar fi spus unul dintre copii, aproape plictisit, cu naturalețea cu care spui că vrei pâine la ciorbă. Nimic nenatural în a iubi, orice copil neîndoctrinat încă de adulți poate să înțeleagă asta. Ori despre dragoste este vorba și în Soldații, cea dintre un jurnalist retras în Ferentari și un fost pușcăriaș căruia îi place viața. Și este cea mai frumoasă poveste de dragoste pe care am citit-o în ultimii ani.” (de aici

„În Ferentari jurămintele sunt ca muzica sferelor, zgomot de fond al Universului, deși nimeni nu le crede, oamenii continuă să se exerseze în combinații lingvistice din ce în ce mai elaborate: cu cât jurămintele sunt mai baroce, cu atât ele sunt mai de neîncredere. Dragostea asta a lor nu poate decât să trăiască și să moară în Ferentari.” (cronică)

***
Pagina de Facebook a filmului
Citește și un interviu cu Ivana Mladenovic despre primul ei film, Turn Off the Lights

Pin It email